Cele mai citite
 


Premierul promite locuinţe pentru medicii şi profesorii de la sate după modelul casei parohiale
duminică, 14 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
- Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că Executivul va dezvolta, începând de anul acesta, un program naţional prin care să se construiască locuinţe pentru medicii şi cadrele didactice care lucrează în zona rurală, după modelul casei parohiale.
'Avem un program la Ministerul Dezvoltării pe care-l concepem în momentul de faţă, de a construi în fiecare comună locuinţe pentru medic, pentru învăţător sau profesor, după modeul casei parohiale. (...) Avem o problema la sate, în comunele noastre, pentru că vine medicul dimineaţa la ora trei şi pleacă acasă în orăşelul cel mai apropiat, pentru că n-are bani să-şi construiască o casă. Are o condiţie total dezavantajată faţă de unul care stă la oraş', a declarat premierul, pe postul de radio Antena Satelor.
Emil Boc a menţionat că acest program are scopul de a-i atrage pe medici şi pe profesori înspre mediul rural şi face parte din strategia de încurajare a specialiştilor de a rămâne la sate.
'Noi suntem, o ţară care n-am încheiat încă Abecedarul civilizaţiei: asfalt, curent electric... şi mai avem mult de lucru aici, pentru egalizarea condiţiilor de trai de la oraş cu cele de la sat. Dar cât timp nu e asfalt, nu e luminat, canalizarea este doar o poamă rară în foarte multe comune din această ţară... Acum, fondurile europene ne dau o foarte mare şansă să ne modernizăm', a mai spus Boc.
Premierul a mai menţionat că, prin sprijinul Ministerului Economiei şi în parteneriat cu Ministerul Administraţiei, anul acesta se va lucra la un program pentru ca toate satele să aibă electricitate.
'Până la sfârşitul acestui exerciţiu bugetar 2007 - 2013, când avem banii, aceştia 31 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, din care aproape jumătate sunt pe agricultură şi modernizarea satului, se va schimba viaţa românilor în bine', a conchis Boc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Priorităţi ale guvernului prezentate de premierul Emil Boc la întâlnirea cu prefecţii de la Băile Felix Premierul Emil Boc a prezentat sâmbătă,la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, cele zece priorităţi ale Guvernului pe termen scurt, mediu şi lung.
Examinări medicale gratuite pentru depistarea cancerului de sân Peste o mie de femei din mediul rural vor beneficia de examinări medicale gratuite în vederea depistării cancerului de sân, în cadrul unei campanii naţionale, informează Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).
Premierul Emil Boc va participa, în perioada 23-24 noiembrie, la Ierusalim, la reuniunea interguvernamentală româno-israeliană Bucureşti, 22 nov /Agerpres/ Primul-ministru Emil Boc şi o delegaţie guvernamentală din care vor face parte mai mulţi membri ai Executivului se vor deplasa în Statul Israel în perioada 23-24 noiembrie 2011, pentru a participa la lucrările şedinţei interguvernamentale româno-israeliene, care se va desfăşura...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...