Cele mai citite
 


Geoană şi liderii PSD din Moldova anunţă o opoziţie mai puternică în Parlament
luni, 15 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Social Democrat (PSD) va face o opoziţie 'extrem de intransigentă' faţă de proiectul de Lege a pensiilor propus de Guvernul Boc, a anunţat, sâmbătă, la Botoşani, preşedintele PSD, Mircea Geoană, la finalul unei întâlniri cu toţi liderii organizaţiilor PSD din judeţele Moldovei.
'Am discutat despre Legea pensiilor şi considerăm că este de neacceptat ca puterea de cumpărare a pensionarilor să se degradeze în mod dramatic, ca urmare a aplicării acestei legi. Decuplarea punctului de pensie de salariul minim brut pe economie înseamnă, de fapt, devorarea puterii de cumpărare a pensionarilor. Se ajunge, astfel, de la 43,8% punctul de pensie astăzi la sub 30% într-un an de zile', a afirmat Geoană.
Liderul social-democrat consideră, de asemenea, că prelungirea vârstei de pensionare la bărbaţi şi egalizarea acesteia pentru femei reprezintă 'chestiuni care nu ţin cont de realităţile de sănătate, de speranţă de viaţă şi de calitatea vieţii pe care o avem astăzi în România'.
La întâlnirea zonală a liderilor PSD, s-a discutat, totodată, despre ''presiunea imensă'' pe care puterea actuală o face asupra aleşilor locali ai PSD, dar şi despre modul ''discreţionar'' în care se alocă resursele pentru proiecte de dezvoltare.
Liderii PSD au propus iniţierea unui set de amendamente la Legea responsabilităţii fiscale care să cuprindă, pe lângă elementele de programare multianuală a bugetelor şi obligarea Guvernului de a prezenta Parlamentului execuţia bugetară pe ministere şi pe bugetul de stat, limitarea rectificărilor bugetare la una singură pe an şi nu cu mai mult de şase luni înainte de orice alegeri.
'Considerăm că este important, atunci când definim un cadru bugetar mai transparent şi ceva mai predictibil, să putem să avem şi amendamente la această lege, astfel încât să schimbăm regula jocului, care, din păcate, alocă resurse în funcţie de culoarea politică a momentului şi nu în funcţie de priorităţile reale ale comunităţilor româneşti', a afirmat Geoană.
La întâlnirea zonală de la Botoşani au participat Viorel Hrebenciuc (Bacău), Gavril Mârza (Suceava), Gheorghe Nichita (Iaşi), Ion Chelaru (Neamţ), Dumitru Buzatu (Vaslui) şi Gheorghe Marcu (Botoşani).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Comunicat de presă - Guvern - Informaţie de presă INFORMAŢIE DE PRESÃ privind actele normative care ar putea fi incluse pe agenda
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.