Cele mai citite
 


The Telegraph: Depresiile sunt legate de dorinţa de succes şi faimă
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

 

Persoanele care suferă de depresii şi de manii sunt de obicei orientate, mai mult decât celelalte persoane, spre succes, câştiguri materiale şi faimă, conform unui studiu publicat de British Journal of Clinical Psychology, informează cotidianul The Telegraph.

"Episoadele de comportament maniacal sunt caracterizate de o nevoie scăzută de somn, o creştere a apetitului verbal, gânduri care se succed cu repeziciune şi imposibilitatea de a te concentra asupra unui singur gând sau asupra unei singure acţiuni", conform oamenilor de ştiinţă de la University of California din Berkeley, care au realizat acest studiu.

"Maniile au fost legate mai demult de personalităţi care acordă o importanţă mult prea mare 'împlinirilor' din viaţă şi carieră, iar noi ne-am propus să descoperim dacă acestea sunt legate şi de existenţa unor aşteptări nefiresc de mari pentru viitor", conform notei explicative a studiului.
Cercetătorii au examinat nivelul comportamentelor maniacale sau depresive la 103 persoane, printre care şi 27 de persoane care au fost diagnosticate drept maniaco-depresive. Subiecţii au răspuns la o serie de chestionare concepute pentru a le dezvălui eventualele ambiţii personale, precum dorinţa de a fi faimos, succesul material sau recunoaşterea într-un domeniu.
Conform acestui studiu, persoanele care au trecut prin episoade maniacale au avut cele mai mari aşteptări de a fi faimoase sau de a cunoaşte succesul financiar.
"Acest studiu indică faptul că persoanele care au tendinţe maniaco-depresive sunt de obicei orientate spre succes, bani şi faimă dar şi faptul că acest comportament maniacal poate fi cel care îi determină pe oameni să-şi fixeze un set de scopuri sau obiective foarte ridicate şi astfel greu de atins", conform materialului publicat în revista britanică de specialitate. AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele mai dureroase Bolnavii aflaţi la capătul vieţii şi care suferă de o maladie gravă, aşa cum este cancerul, sunt mai dispuşi decât alţii să accepte un tratament medical mai dur sau mai dureros dacă sunt credincioşi, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite...
"Cu naşu' la psihiatru" - membrii familiilor mafiote italiene caută ajutorul psihiatrilor "Naşii" şi ceilalţi membri ai organizaţiilor mafiote italiene încalcă Omerta (legea tăcerii) şi îşi discută problemele în cabinetele psihologilor şi ale psihiatrilor, conform unui articol publicat de cotidianul britanic The Telegraph.
Fizionomia, criteriu folosit în deciderea împrumuturilor? Ştiinţa evoluează prin încercări şi greşeli. În vreme ce succesele sunt anunţate cu surle şi trâmbiţe, erorile sunt privite cu ruşine de generaţiile ce urmează, fiind încuiate în podul conacului - asemeni rudei nebune dintr-un roman victorian.
A creşte pe genunchii bunicilor ameliorează comportamentul adolescenţilor Copii care cresc în preajma bunicilor au mai multe abilităţi sociale, mai ales copiii proveniţi din cupluri divorţate. Nepoţii recunosc că discută mai bine cu ei şi sunt sursă de bună dispoziţie.
Filmele horror şi coşmarurile îi ajută pe oameni să supravieţuiască în viaţa reală Fenomenul popularităţii de care se bucură filmele de groază rămâne, de ani buni, o enigmă pentru psihologi. De ce oamenii sunt atât de atraşi de poveşti despre monştri însetaţi de sânge, despre maniaci şi alte personaje malefice? Cotidianul rus Pravda prezintă mai multe explicaţii în acest sens.
Ştiinţa dragostei - circuit al dragostei cu sediul în creier Dacă ţinem la proprietatea termenilor, ar trebui ca expresia "te iubesc din toată inima" să fie înlocuită cu expresia "te iubesc din tot creierul". Inima este percepută de toată lumea drept centrul iubirii, însă din punct de vedere neurologic, centrul iubirii este creierul, iar o echipă de neurologi...