Cele mai citite
 


Mihai Chiţac a ieşit din Penitenciarul Spital Jilava
marţi, 16 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul general Mihai Chiţac a ieşit, luni, din Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava, pentru a se opera la inimă.
Mihai Chiţac a confirmat, la ieşire, că va merge direct la Spitalul Floreasca din Capitală unde este programată intervenţia chirugicală.
Magistraţii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti au decis, pe 12 ianuarie, întreruperea executării pedepsei în cazul fostului general Mihai Chiţac, pentru două luni, începând cu 15 februarie, pentru ca acesta să se opereze la inimă.
Instanţa a admis cererea de întrerupere a executării pedepsei formulate de fostul general Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.
În cadrul procesului, a fost depus un raport de expertiză al INML, care arată că Mihai Chiţac este programat, pe 15 februarie, să fie operat la inimă.
Avocatul acestuia, Alice Drăghici, a declarat în faţa judecătorilor militari că intervenţia chirurgicală este necesară şi, dacă nu va fi efectuată, viaţa lui Chiţac este pusă în pericol.
Alice Drăghici a mai menţionat că această intervenţie chirurgicală nu se poate face sub pază, fiind necesar ca Mihai Chiţac să fie transferat la o unitate medicală civilă.
În plus, ea consideră că perioada de eliberare trebuie să fie una rezonabilă, pentru ca Mihai Chiţac să urmeze un tratament post-operator.
De cealaltă parte, procurorul militar a solicitat respingerea cererii de întrerupere a executării pedepsei în cazul lui Chiţac.
Mihai Chiţac a mai fost eliberat anterior, pentru trei luni, pe motive medicale.
Pe 18 septembrie, el a părăsit Spitalul Penitenciar Jilava, iar în cele trei luni a fost supus unor investigaţii medicale, însă nu s-a operat la inimă.
Potrivit raportului INML, Mihai Chiţac ar trebui operat, el suferind de diverse boli: cardiopatie ischemică cronică, angor de efort şi de repaus, leziuni coronariene şi altele, indicaţia fiind de intervenţie chirurgicală de revascularizare miocardică. El mai suferă de hipertensiune arterială esenţială severă, stenoză aortică, aritmie, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat, dislipidemie, trombocitopenie, adenom prostată. Potrivit raportului, patologia cardiovasculară pe care o prezintă Mihai Chiţac este severă, cu evoluţie imprevizibilă, susceptibilă de complicaţii redutabile, posibil mortale, care pot apărea indiferent dacă acesta se află sau nu în detenţie, dar în mod sigur în lipsa unei asistenţe medicale de specialitate.
Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Uleiurile alimentare Dr. Călin Mărginean și Dr. Gabriela Mărginean, ambii medici specialiști de medicina muncii, medici specialiști medicină generală vă oferă servicii complete de MEDICINA MUNCII și MEDICINĂ GENERALĂ de un înalt profesionalism: - consultații de medicină generală adulți și copii - consiliere pt. normalizarea...
Timiş: Septuagenar cu cancer la prostată, operat cu succes printr-o intervenţie chirurgicală robotică O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, luni, prima operaţie cu un robot ultraperformant efectuată în cazul unui pacient de peste 70 de ani, diagnosticat cu cancer de prostată.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Un nou tratament pentru hipertensiune arterială Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Neuropatia diabetică şi piciorul diabetic - complicaţii de temut pentru persoanele cu diabet zaharat Specialiștii prezenți la Prima Conferință Națională de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională – Neurodiab 2013 au atras atenția asupra faptului că aproximativ 1 din 5 persoane cu diabet zaharat ar putea avea o ulceratie la nivelul picioarelor la un moment dat în viață...