Cele mai citite
 


Bihor: Campanie pentru copiii bolnavi de cancer
marţi, 16 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Protejaţi Copiii din Oradea şi Asociaţia Little People au marcat Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, printr-o întâlnire specială, desfăşurată, în acest sfârşit de săptămână, la Hotel Continental din Oradea.
La eveniment au fost invitaţi să participe peste 40 de copii trataţi în Spitalul Clinic Municipal Oradea în ultimii 15 ani, alături de care s-au aflat şi cadrele medicale de pe secţia de oncopediatrie Oradea, alţi medici şi personal implicat în asistenţa medicală acordată acestor copii.
Celor prezenţi li s-a oferit un spectacol de magie prezentat de Flip, clovnul Asociaţie Little People şi li s-a vorbit despre activităţile clubului Temerarii, despre evenimentele săptămânale, taberele şi întâlnirile cu supravieţuitorii tineri care au trecut printr-o boală devastatoare.
Programul a continuat cu un recital de muzică şi s-a încheiat cu o masă festivă.
Medicii oncologi şi asistentele din cadrul Spitalului de Copii Oradea au înfiinţat Asociaţia Protejaţi Copiii în anul 1999, pentru a veni în sprijinul micuţilor bolnavi şi al familiilor lor.
În ultimii 15 ani spitalul a tratat 106 copii bolnavi de cancer, peste 60% dintre aceştia finalizând cu succes tratamentul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Bihor: Asociaţia Firmelor Bihorene a deszăpezit satul Stupina, din Vrancea Asociaţia Firmelor Bihorene a deszăpezit satul Stupina din judeţul Vrancea, aflat sub nămeţi de zece zile, au distribuit alimente de primă necesitate oamenilor şi au oferit asistenţă medicală sătenilor din zona sinistrată.
Ziua internaţională a copilului cu cancer Ziua internaţională a copilului cu cancer este marcată în fiecare an la 15 februarie. Lansată în anul 2002, această zi internaţională promovează o campanie de colaborare la nivel mondial pentru sensibilizarea în ceea ce priveşte cancerul la copii şi pentru exprimarea sprijinului pentru copiii şi adolescenţii...
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Bihor: Donaţie pentru copiii trataţi în secţia de oncologie a Spitalului municipal din Oradea Asociaţia sportivă Xterra din Oradea a donat luni Secţiei de oncologie pediatrică din Spitalul Municipal din Oradea un aparat pentru dezinfectarea aerului, achiziţionat din donaţiile şi sponsorizările adunate în urma campaniei "24 de ore pentru un zâmbet" din decembrie 2014.