Cele mai citite
 


Victor Socaciu a lansat un album dedicat medicilor care i-au salvat viaţa
marţi, 16 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cantautorul Victor Socaciu şi-a lansat, luni, la Centrul de Presă al Societăţii Române de Radio (SRR), cel mai recent album al său - 'Iedera', material dedicat medicilor de la Cluj, care i-au făcut un transplant de rinichi anul trecut, dar şi familiei fetiţei care i-a donat rinichii.
'Discul este purtător al unui mesaj de mulţumire pentru echipa de medici de la Cluj care mi-a salvat viaţa, dar şi pentru familia fetiţei. (...) Discul cuprinde 12 piese. Tematica majoritară este sentimentul de iubire, dar sunt şi cântece care ating acea zonă de militant de militantism care m-a însoţit toată viaţa', a spus Victor Socaciu.
El a mai precizat că următorul disc, pe care speră să îl scoată la vară, se va numi '10 amendamente' şi adună câteva gânduri legate de ceea ce i se întâmplă, ceea ce îl uimeşte şi îl dezamăgeşte profund.
Cantautorul a mai spus că televiziunile, radiourile trebuie să înţeleagă că au o responsabilitate imensă pentru a dirija societatea românească către bunul gust în toate domeniile.
'Presa trebuie să sprijine actul de calitate, valorile adevărate ale României. E momentul ca România să plece în sens invers, aşa cum spun într-un cântec de pe acest album. Sens invers nu ne trebuie numai în politică, ci şi în toate domeniile', a mai precizat Victor Socaciu.
Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Maria Ţoghină, prezentă la eveniment, a spus că întreaga carieră a lui Victor Socaciu a fost legată de SRR şi prin tot ceea ce a făcut a arătat această prietenie faţă de Radio România.
'SRR a susţinut muzica românească de calitate şi o susţine în continuare. Fără muzica folk, muzica românească ar pierde o componentă esenţială. (...). Pe Victor l-am regăsit întotdeauna cu un mesaj de iubire pe care l-am apreciat din tot sufletul, dar şi cu un mesaj special în care m-am regăsit în permanenţă. Victor pe acest album ne cântă despre o iubire curată, aşa cum ar trebui să fie toate iubirile din viaţa noastră', a spus Maria Ţoghină.
La rândul său, preşedintele Fundaţiei Radio România, jurnalista Ruxandra Săraru, a spus că Victor Socaciu nu este numai un muzician sau un om politic, e un om cu care oricare ne-am putea mândri că îl avem prieten.
'Muzica a rămas constanta vieţii lui. In orice gest, în orice cântec Victor e un model. Victor e un om cu care am împărtăşit iubirile pierdute sau iubirile găsite, Victor a rămas omul care dacă îţi strânge mâna te poţi baza pe un om onest, drept', a spus Ruxandra Săraru.
Producătorul albumului, Cornelia Andreescu de la Casa de discuri Electrecord, a precizat că Victor Socaciu este un mare artist şi aceasta apariţie este un act de cultură.
Victor Socaciu va susţine două concerte de promovare a albumului - miercuri, 17 februarie, la ora 19,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, unde pe scenă alături de el vor fi prezenţi actriţa Maria Ploae şi cantautorii Mircea Vintilă şi George Nicolescu şi joi, 18 februarie, de la ora 18,00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.
Victor Socaciu a fost supus, în luna septembrie 2009, unei intervenţii chirurgicale, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca.
Intervenţia realizată de specialiştii clujeni este o premieră în România, artistului fiindu-i înlocuiţi amândoi rinichii, cu cei prelevaţi de la o fetiţă de zece ani, aflată în moarte cerebrală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Victor Socaciu: Operaţia de transplant renal a reuşit deplin, iar Bogi este eroina mea După nouă luni de la efectuarea unui dublu transplant renal mă simt foarte bine şi toate controalele medicale efectuate până acum evidenţiază o reuşită absolută a operaţiei la care am fost supus, a declarat, sâmbătă seara, pentru AGERPRES, cantautorul Victor Socaciu, care a participat la marcarea în...
Cluj: Premieră la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Medicul urolog Mihai Lucan a realizat prima operaţie de transplant din ţară, de la un pacient cu stop cardio-respirator ireversibil şi care, în acelaşi timp, se afla şi în moarte cerebrală.
Treizeci de ani de la primul transplant în România Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - La împlinirea a 30 de ani de la efectuarea primului transplant renal din România, prof.dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, care a făcut parte din echipa de chirurgi care a realizat intervenţia chirurgicală în premieră, declară că...
ŞTIINŢÃ: Primul transplant de pancreas din România Primul transplant de pancreas realizat în ţara noastră a fost efectuat în 2004, la Institutul Urologic şi de Transplant Renal din Cluj-Napoca. Intervenţia chirurgicală a fost mai complexă, fiind vorba despre un transplant dublu, de pancreas şi rinichi, beneficiarul fiind un bărbat. La câteva zile a fost...
Cluj: Victor Socaciu alături de prieteni, într-un concert dedicat lui Bogi şi medicilor clujeni Concertul susţinut de solistul Victor Socaciu şi invitaţii săi - Vasile Şeicaru, George Nicolescu şi actriţa Maria Ploae - s-a bucurat de un succes deosebit, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor, printre spectatori aflându-se şi celebrul chirurg Mihai Lucan, directorul Institutului Clinic de Urologie...
Cluj: Premieră medicală la Institutul de Transplant Renal O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, condusă de profesorul Mihai Lucan, a realizat miercuri, în premieră naţională, o operaţie de transplant de rinichi unui pacient care a mai suferit, în urmă cu şase ani, şi un transplant cardiac.