Cele mai citite
 


Mai multe organizaţii marchează Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer
marţi, 16 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe organizaţii au atras atenţia, luni, de Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, că cele mai multe cazuri pot fi tratate dacă tratamentul esenţial este făcut în timp util.
Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor pentru Părinţii cu copii bolnavi de cancer (ICCCPO), Organizaţia mondială a copilului cu cancer (World Child Cancer) şi Uniunea Internaţională împotriva Cancerului (UICC) susţin că s-au unit 'pentru lupta împotriva ignoranţei oamenilor în ceea ce priveşte cancerul juvenil'.
Organizaţiile arată că, deşi cancerul la copii reprezintă un procentaj mic raportat la îmbolnăvirile care au loc la nivel global, majoritatea cazurilor pot fi tratate dacă tratamentul esenţial este făcut în timp util şi precizează că 80% dintre decese au loc din lipsă de resurse, bani sau medicamente.
'Majoritatea copiilor bolnavi de cancer din întreaga lume mor fără să fie măcar diagnosticaţi. Aceasta se întâmplă din cauza lipsei de informaţie asupra faptului că unele cazuri de cancer sunt tratabile, ca urmare a accesului limitat la informaţie, dar şi din cauza nedetectării la timp sau deloc a bolii şi a lipsei tratamentului eficient', spune Benson Pau, preşedintele ICCCPO.
Pe 15 februarie, organizaţii din întreaga lume participă la Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer pentru a informa despre situaţia copiilor bolnavi şi discrepanţele care există între ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte calitatea tratamentului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, marcată pe 8 mai pentru prima dată în România Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian a fost marcată, miercuri, pentru prima dată în România, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca femeile să meargă la control.
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian La 8 mai, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, oferindu-se astfel oportunitatea de a intensifica informarea cu privire la această boală.
Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân: MNAR şi Palatul Cotroceni, iluminate în roz Muzeul Naţional de Artă al României şi Palatul Cotroceni vor fi iluminate în roz, sâmbătă seara, pentru a marca Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân.
FABC marchează, pentru prima dată în România, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, miercuri, pentru prima dată în România, ''Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian".
Ziua internaţională a copilului cu cancer Ziua internaţională a copilului cu cancer este marcată în fiecare an la 15 februarie. Lansată în anul 2002, această zi internaţională promovează o campanie de colaborare la nivel mondial pentru sensibilizarea în ceea ce priveşte cancerul la copii şi pentru exprimarea sprijinului pentru copiii şi adolescenţii...