Cele mai citite
 


Precizări ale fostului ministru al sănătăţii Ion Bazac privind plantele etnobotanice
marţi, 16 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al sănătăţii dr. Ion Bazac precizează că a fost primul care a solicitat public închiderea magazinelor de profil şi a elaborat un proiect pentru interzicerea poduselor etnobotanice.
'În calitate de ministru al Sănătăţii, am fost primul care a solicitat public închiderea magazinelor de profil şi am elaborat un proiect normativ pentru interzicerea producerii şi comercializării în România a produselor etnobotanice. Actul normativ conţinea măsuri cu caracter general şi a fost elaborat de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi al Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară, sub forma unui ordin de ministru'', se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Bazac a adăugat că proiectul respectiv nu a fost supus aprobării Guvernului, iar premierul Emil Boc nu s-a opus iniţiativei, ''tocmai ţinând cont de faptul că acesta nu ţinea de competenţa primului-ministru, ci a ministrului Sănătăţii''.

''Actul normativ a fost supus dezbaterii publice şi, având în vedere faptul că prevederile lui făceau referire la legislaţia armonizată, s-a solicitat avizul Comisiei Europene. Instituţia europeană a respins propunerea de act normativ a Ministerului Sănătăţii şi a solicitat ca o comisie de specialitate să detalieze tipurile şi speciile de plante care urmează a fi interzise, lucru care s-a şi întâmplat. La momentul demisiei mele din Guvern, comisia se afla în faza de finalizare a documentaţiei solicitate de către CE', precizează fostul ministru dr. Ion Bazac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii, subsumată reformei în sănătate Deciziile pe care le vom lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri...
Bazac: Există o anume intenţie privind limitarea întâlnirilor publice Fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există 'o anume' intenţie din partea autorităţilor privind limitarea întâlnirilor publice de genul concertelor, competiţiilor sportive şi mitingurilor cu scopul prevenirii răspândirii virusului de tip nou.
Bazac îndeamnă la precauţie privind achiziţia vaccinului pandemic destinat copiilor Autorităţile române ar trebuie să manifeste o precauţie ridicată în ceea ce priveşte achiziţia tipului de vaccin pandemic destinat copiilor după ce Polonia a refuzat vaccinul unui anumit producător, acelaşi cu cel ofertat României, consideră social-democratul Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii.
Ion Bazac: Să punem 'inima' înapoi sistemului de sănătate Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, îşi doreşte ca pacienţii să fie trataţi corespunzător şi să nu se mai întâmple vreodată un fapt similar celui petrecut la Spitalul Judeţean Slatina când un pacient a fost lăsat să moară pe holurile instituţiei. (Sursa: Agerpres)