Cele mai citite
 


Cel mai modern bloc alimentar din spitalele din ţară, la SCJU Târgu Mureş
marţi, 16 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a fost inaugurat, luni, unul din cele mai moderne blocuri alimentare din ţară, în valoare de 1,2 milioane de lei, din care 946.000 lei suportaţi de Consiliul Judeţean Mureş, iar restul din resursele proprii ale unităţii spitaliceşti.
'Această bucătărie credem că este una dintre cele mai moderne bucătării de bloc alimentar de la nivelul spitalelor din ţară. Va asigura un randament în plus în ceea ce priveşte prepararea hranei bolnavilor precum şi o calitate crescută a acestei hrane pentru bolnavi. Nu este uşor din alocaţia de hrană să facem cele trei mese pentru bolnavi, dar vom creşte calitativ masa pentru bolnavi. Acest spital este primul spital din România ca şi complexitate a cazurilor, ca şi indicatori de performanţă şi acest standard al bucătăriei se reflectă inclusiv în îngrijirea bolnavilor. Blocul alimentar nu a fost renovat de la înfiinţarea acestui spital. 1200 de bolnavi vor beneficia de masa pregătită în acest spaţiu modern', a declarat managerul SCJU Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu.

Acesta a arătat că lucrările la noul bloc alimentar au început în noiembrie 2009, că funcţionează după standarde europene fiind asigurate circuitele necesare desfăşurării activităţii în bune condiţii şi că, datorită aparaturii din dotare creşte atât randamentul de prepararea a mesei, cât şi calitatea.

Noul bloc alimentar asigură protecţie şi siguranţă alimentelor, mai ales că mâncarea se găteşte pe regimuri şi este compartimentat pe sectoare. Bocul alimentar inaugurat are cinci intrări pentru a se respecta fluxurile conform cerinţelor Direcţiei de Sănătate Publică, are opt camere frigorifice, fiecare depozitează separat mezeluri, legume, ouă, brânzeturi.

Utilajele au fost aduse din Spania, din Germani şi Ungaria, totul este din inox alimentar şi corespunde normelor.

Bucătăria spitalului a funcţionat cu utilajele vechi din 1979.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, a arătat că în urmă cu 2-3 ani la SCJU Târgu Mureş a fost inaugurată spălătoria, una dintre cele mai moderne din România, iar azi se inaugurează o bucătărie modernă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Cea mai performantă metodă de diagnostic şi tratament pentru afecţiunile cardiovasculare, la IUBCvT Târgu Mureş Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş va pune în funcţiune, în această lună, un angiograf biplan care oferă cea mai performantă metodă de diagnostic şi tratament pentru toate afecţiunile cardiovasculare, atât în cazul copiilor cât şi al adulţilor, a anunţat...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.