Cele mai citite
 


Fotbal: Virusul AH1N1, o ameninţare pentru Cupa Mondială 2010
miercuri, 17 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal care va avea loc anul acesta în Africa de Sud au avertizat că există riscul izbucnirii unei noi epidemii de gripă provocată de virusul AH1N1, chiar în timpul competiţiei.
Avertismentul a fost lansat de către ministrul sud-african al sănătăţii, Aaron Motsoaledi, în cursul unei audieri în faţa Parlamentului, informează presa italiană, citată de Agerpres.
'Una dintre marile noastre temeri o reprezintă faptul că Mondialul va avea loc în luna iunie, când există riscul unui nou val de AH1N1. Am primit o scrisoare din partea Organizaţiei Mondiale a sănătăţii, în care am fost anunţaţi că OMS este gata să ne doneze 3,5 milioane de doze de vaccin, care vor sosi în Africa de Sud în cursul lunii martie', a precizat Motsolaedi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, expirate în depozitele DSP Vaslui Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are pe stoc aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 care au expirat în cursul lunii septembrie 2010.
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Brăila: Peste 4.200 de doze de vaccin AH1N1 vor fi distruse Peste 4.200 de doze de vaccin pandemic împotriva virusului AH1N1, rămase nefolosite în judeţul Brăila, vor fi distruse, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Andreia Gavrilescu.
Maramureş: Conducerea CJ atenţionată să achiziţioneze doze de vaccin împotriva gripei noi Preşedintele comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Ciocan a atras atenţia, joi, autorităţilor judeţene că este nevoie să achiziţioneze doze de vaccin împotriva gripei noi, pentru angajaţii din aparatul propriu dar şi pentru salariaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială...
Timiş: Zeci de mii de doze de vaccin antigripal sunt neutilizate Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a primit, joi, de la Ministerul Sănătăţii, un nou lot de 15.000 de doze de vaccin antiepidemic, care se adaugă celor 65.000 de doze primite la sfârşitul anului trecut.
Canada va dona OMS 5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine Guvernul canadian a anunţat joi că va face o donaţie de cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care se adaugă şi suma de şase milioane de dolari (5,6 milioane de dolari americani) cu titlu de contribuţie la lupta împotriva pandemiei mondiale...