Cele mai citite
 


Sondaj Myjob: Medicii şi profesorii merită cele mai mari venituri
miercuri, 17 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari salarii, aceasta este concluzia celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Cu un procent de peste 39 la sută, medicii se situează pe primul loc în aprecierile românilor legate de venituri, urmaţi îndeaproape de profesori, cu aproximativ un sfert dintre preferinţe - 23,68 la sută. Locul trei pe podium este ocupat de cercetători, cu 16,94 la sută dintre voturile participanţilor la sondaj.
Nu la fel de meritorii sunt, în opinia românilor, judecătorii sau poliţiştii - aceste două categorii profesionale obţin în evaluările privind recompensele salariale sub cinci procente (4,99 la sută), respectiv, 3,68 la sută. La coada clasamentului se situează parlamentarii (2,45 la sută), procurorii (2,18 la sută) şi funcţionarii din diverse insituţii publice (primarii - 0,95 la sută, instituţii culturale - 0,8 la sută şi ministere - 0,47 la sută).
În prezent, salariul unui medic rezident în România porneşte de la 920 lei, iar cel al unui profesor debutant, de la 800 lei.
Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel naţional în perioada 28 ianuarie-15 februarie pe un eşantion reprezentativ de 6.521 de respondenţi. Dintre aceştia, cei mai mulţi - aproape o treime - sunt din Bucureşti (28 la sută). Majoritatea participanţilor la sondajul myjob.ro au studii superioare finalizate sau în curs (43 la sută), iar nouă la sută deţin şi o diplomă de masterat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj CSOP: 75% dintre români cred că în ultimii 5 ani corupţia a crescut Trei sferturi (75%) dintre români cred că în ultimii cinci ani corupţia din ţară a crescut, relevă un sondaj efectuat de CSOP la cererea Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID).
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.
Iaşi: Somităţi ale lumii medicale mondiale s-au reunit la Şcoala de vară IRM, organizată de UMF Reputaţi profesori universitari şi cercetători din Statele Unite ale Americii, Germania, Belgia, Olanda şi România s-au reunit la Iaşi pentru a lua parte la Şcoala Internaţională de Vară IRM 'New Frontiers in MR Imaging: MR Fingerprinting, PET/MRI, Advances in Brain and Spine Imaging', eveniment organizat...
România pe ultimul loc în UE în ce priveşte media cheltuielilor de sănătate legate de cancer Cancerul a costat în 2009 aproximativ 126 de miliarde de euro în cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, România situându-se pe ultimul loc în privinţa cheltuielilor pe locuitor, subliniază luni un studiu britanic care a ţinut cont de ponderea economică a cheltuielilor pentru sănătate, de costurile legate...
Sondaj Avangarde: 47% dintre bucureşteni consideră că primarii de sector nu îşi respectă promisiunile Bucureşti, 15 ian /Agerpres/ - Primarii de sector nu îşi respectă promisiunile din campania electorală, consideră 47% dintre bucureşteni, potrivit sondajului 'Încredere şi favorabilitate', realizat de GSSC Avangarde.