Cele mai citite
 


Israel: studiu confirmând legătura între pesticide şi maladia Parkinson
miercuri, 17 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un studiu israelian efectuat pe locuitori ai unui sat arab confirmă legătura între maladia Parkinson şi pesticide, informează marţi AFP.
Cercetătorii au constatat că incidenţa acestei maladii în localitatea Baqa al-Gharbieh, la nord de Tel Aviv, este dublă faţă de localităţile arabe învecinate, ai căror locuitori au un profil genetic similar.

Această situaţie se explică prin 'prezenţa masivă de pesticide împrăştiate pe terenurile învecinate în special din avion', a declarat pentru AFP Dr Rafiq Masalha, autorul studiului.

'S-a demonstrat că inhalarea de pesticide afectează producerea de dopamină', un neurotransmiţător a cărui deficienţă la nivelul creierului reprezintă principala cauză a îmbolnăvirii de Parkinson, a precizat sursa citată.

Studiul, realizat în special de centrul medical Soroka din Beersheva /sudul Israelului/, a fost publicat în ianuarie în revista medicală 'Israel Medical Association Journal''.

În 2009, un studiu efectuat de Inserm în Franţa asupra agricultorilor a demonstrat de asemenea legătura între inhalarea sau ingerarea de pesticide şi apariţia maladiei Parkinson.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O serie de deficienţe energetice ale creierului poate anunţa, cu ani înainte, declanşarea maladiei Parkinson Maladia Parkinson pare să-şi aibă originile într-o serie de disfuncţionalităţi energetice ale creierului, cu ani înainte de apariţia primelor simptome, conform unui nou studiu realizat de neurologi şi publicat în ultimul număr al revistei Science Translational Medicine, transmite marţi Associated Press...
Maladia Parkinson duce la o creştere a riscului de îmbolnăvire de cancer de piele (studiu) Pacienţii bolnavi de Parkinson întâmpină un risc de două ori mai mare de a se îmbolnăvi de melanoma, o formă mortală de cancer de piele, comparativ cu oamenii sănătoşi, conform unei analize realizate pe 12 studii existente în acest domeniu, transmite AFP.
Maladia Parkinson ar putea fi legată de numeroase forme de cancer Boala Parkinson poate fi asociată statistic cu 16 tipuri de cancer, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din Taiwan, publicat în JAMA Oncology şi citat de economictimes.indiatimes.com.
Generalizarea OMG-urilor ar putea duce la un supraconsum de pesticide în SUA Argumentul potrivit căruia organismele modificate genetic (OMG) ar duce la reducerea consumului de pesticide este contestat de ecologişti şi pus în evidenţă de întreprinderile de seminţe transgenice. Un studiu publicat în noiembrie, de ''The Organic Center'', un centru american de cercetare opus bio...
Mersul în pas lejer ar putea ameliora simptomele maladiei Parkinson Persoanele care suferă de maladia Parkinson în stadii incipiente sau uşor avansate şi care merg pe jos în mod regulat, îşi pot îmbunătăţi funcţia motorie, starea de spirit, forma fizică şi unele aspecte ale abilităţilor de gândire, potrivit unui studiu publicat recent în revista medicală 'Neurology'...
Un studiu relevă o legătură între expunerea la pesticide şi ADHD Washington, 17 mai /Agerpres/ - Deficitul de atenţie sau tulburare hiperkinetică (ADHD) este asociat cu expunerea la pesticide, susţine un nou studiu realizat în SUA şi Canada şi apărut în revista Pediatrics, preluat de revista americană Time.