Cele mai citite
 


Fujimori, la operaţie din cauza unor leziuni canceroase la limbă
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul preşedinte al Peru, Alberto Fujimori, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor omului, va fi operat în dimineaţa zilei de miercuri, într-un centru medical din Lima, din cauza unei leziuni canceroase la limbă, au confirmat pentru Efe surse medicale.
În acest scop, Fujimori, care a guvernat Peru între 1990 şi 2000, a fost transferat miercuri din centrul său de detenţie la Direcţia naţională de operaţii speciale, din cadrul Institutului naţional pentru boli neoplazice (INEN), unde va fi operat la primele ore ale zilei.

Pe 27 ianuarie a.c., Fujimori a fost supus unui examen medical la INEN, cu scopul de a se stabili dacă trebuie operat din cauza a două leziuni precanceroase în partea posterioară a limbii. În acel moment s-a decis ca operaţia să fie amânată, pe fondul problemelor de coagulare pe care le prezenta fostul preşedinte.

Fujimori, în vârstă de 71 ani, a fost supus deja, în 2008, unei intervenţii chirurgicale pentru leucoplazie.

Fostul lider al Peru din perioada 1990-2000 ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, aplicată pentru moartea a 25 de persoane şi sechestrarea altor două în anii 1991 şi 1992.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
Noul centru medical Medcenter Buşteni Continuând extinderea reţelei de centre şi laboratoare medicale la nivel naţional, Medcenter vine acum mai aproape de pacienţii săi prin inaugurarea unui nou centru medical în Buşteni.
Un nou centru medical în sectorul 6 pentru persoanele cu venituri mici Un nou centru socio-medical a fost inaugurat, joi, în cartierul Drumul Taberei (Aleea Calatis 14), din sectorul 6 al Capitalei.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Satu Mare: Se deschide primul centru medical de permanenţă privat Primul centrul medical de permanenţă privat din municipiul Satu Mare va fi deschis la începutul lunii aprilie de medicul Dorel Coica, actualul director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică.
INTERVIU Dr. Marian Mitrică: În ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale Şeful Secţiei de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", col. dr. Marian Mitrică, doctor în ştiinţe medicale, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că echipa pe care o conduce poate face toată gama de intervenţii chirurgicale din acest domeniu, anual re...