Cele mai citite
 


Harghita: Zeci de mii de persoane nu au clarificat statutul de asigurat
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Harghita a declanşat o campanie prin care încearcă să clarifice statutul de asigurat pentru aproximativ 40.000 de persoane, care nu apar în evidenţele instituţiei.
Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Harghita, Rodica Biro, a lansat un apel către locuitorii judeţului să îşi respecte obligaţiile faţă de fondul de sănătate. Ea a explicat că numărul celor despre care nu se ştie ce calitate de asigurat au oscilează între 30.000 şi 40.000 de persoane, ceea ce înseamnă 10% dintre cei înscrişi pe listele medicilor de familie.
'Toate categoriile de persoane trebuie să facă dovada asigurării. Această campanie este extrem de importantă, mai ales că trebuie să clarificăm baza de date privind evidenţa asiguraţilor, în vederea implementării sistemului unic informaţional', a spus Rodica Biro.
Potrivit acesteia, campania este în favoarea cetăţenilor, întrucât atunci când vor accesa oricare dintre serviciile medicale şi nu vor face dovada de asigurat vor fi puşi să plătească.
'Evidenţa asiguraţilor este baza pentru decontarea serviciilor medicale şi oamenii trebuie să ştie că este important să-şi clarifice statutul de asigurat', a afirmat directorul CJAS.
Printre categoriile de persoane al căror statut nu este clarificat se numără studenţii, care trebuie să facă dovada faptului că obţin sau nu venituri, dar şi cei care se află în întreţinerea unei persoane asigurate.
Rodica Biro i-a rugat şi pe angajatori să fie conştienţi că au obligaţia lunară de a depune la CJAS lista cu persoanele pentru care s-a plătit contribuţia la fondul de sănătate.
Paralel cu această campanie, CJAS Harghita a trimis şi zeci de somaţii şi notificări către cei care au obligaţia de a contribui la fondul de sănătate şi nu au făcut-o până acum.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Peste douăzeci de medici de familie au semnat contracte cu CJAS Un număr de 21 de medici de familie harghiteni au semnat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi îşi continuă activitatea, în ciuda protestului organizat la nivel naţional.
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.
Harghita: Finanţările pentru spitale, la nivelul celor de anul trecut sau mai scăzute Finanţările acordate spitalelor din Harghita de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) se situează la nivelul celor de anul trecut sau sunt chiar mai scăzute, autorităţile sanitare şi locale căutând soluţii pentru suplimentarea bugetului.
Harghita: Creşte numărul dispozitivelor medicale decontate de CJAS Miercurea Ciuc, 3 iun/Agerpres/- Numărul dispozitivelor medicale decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita va creşte, în acest an, după ce programului i-a fost alocat un buget mai mare decât în 2012.
Harghita: Laboratoarele de analize din Topliţa, fără contract cu CJAS Cele două laboratoare de analize medicale din zona Topliţa nu au mai putut încheia contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, întrucât nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute de lege.
Harghita: Peste 5000 de dispozitive medicale decontate în 2014 de CJAS Miercurea Ciuc, 18 mar /Agerpres/- Peste 5000 de dispozitive medicale au fost decontate în 2014 de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, numărul fiind în creştere faţă de anul precedent.