Cele mai citite
 


OMS cere ONG-urilor de ajutorare medicală să rămână 'mult timp' în Haiti
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în Haiti a cerut miercuri organizaţiilor care acordă ajutor medical victimelor seismului din 12 ianuarie să rămână în această ţară 'cât mai mult timp posibil', informează AFP.
'Preocuparea noastră este de a cere partenerilor importanţi să permită acest ajutor cât mai lung timp posibil, cel puţin şase luni. Ar fi de dorit ca marile asociaţii şi ONG-uri să rămână chiar mai multă vreme', a declarat reprezentanta OMS în Haiti, Henriette Chamouillet, într-o conferinţă de presă la Geneva.

'Este absolut necesar, deoarece acestea vor înlocui spitalele care nu pot să funcţioneze', a explicat ea, subliniind că 'o mare parte a structurilor spitaliceşti din Port-au Prince şi din regiunile Petit Goave şi Grand Goave sunt fie distruse, fie grav avariate'. Dna doctor Chamouillet a adăugat că vor trece câteva luni înainte ca instituţiile medicale afectate să se deschidă, ca stabilitatea şi rezistenţa seismică a acestora să fie testate.

Reprezentanta OMS a explicat de asemenea că prezenţa echipelor medicale este necesară şi pentru a acorda îngrijiri medicale celor circa 500.000 de persoane care au părăsit capitala după catastrofă.

Violentul seism care a lovit Haiti la 12 ianuarie a făcut peste 217.000 de morţi, 300.000 de răniţi şi a lăsat fără adăpost peste un milion de oameni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Malaria rezistentă la tratamente s-ar putea răspândi în Africa (studiu) Formele de paludism (malarie) rezistente la tratamentele standard, deja în plină expansiune în Asia de sud-est, s-ar putea extinde şi pe continentul african şi ar putea pune în pericol şansele de eradicare a bolii, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Nature Communications', citat de AFP.
Realitate îngrijorătoare: tuberculoza devine din ce în ce mai rezistentă, iar cercetările în domeniu stagnează Numărul mare al cazurilor de tuberculoză în lume este unul din scandalurile medicale de la începutul acestui secol. Tuberculoza a ucis 1,4 milioane de persoane în 2010, din care majoritatea trăiau într-o ţară săracă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este vorba de cel mai scăzut nivel...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.
Rezistenţa la antibiotice provoacă 23.000 de morţi pe an, în SUA Rezistenţa la antibiotice afectează anual cel puţin două milioane de oameni, în SUA, şi provoacă cel puţin 23.000 de morţi, relevă un raport al autorităţilor sanitare citat marţi de AFP.