Cele mai citite
 


Centrul de Bioresurse protestează faţă de situaţia de la Institutul Cantacuzino
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Român de Bioresurse şi Cercetări Avansate a protestat miercuri, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, împotriva ridicării dreptului de fabricaţie Institutului Cantacuzino din Bucureşti, care este considerat un centru de excelenţă în microbiologia medicală, condus de prestigioşi oameni de ştiinţă.
'Este clară reaua intenţie de a distruge singurul institut producător de vaccinuri de uz uman din ţară. Am devenit importatori de medicamente, industria noastră naţională este distrusă în cea mai mare proporţie. Guvernul are datoria naţională şi patriotică de a susţine acest institut şi de a-l ajuta progresiv să atingă standardele europene necesare. Asociaţia noastră va susţine acest institut cu toate forţele şi cu toate intervenţiile necesare la ministere, la primul ministru şi la Parlament', susţin semnatarii scrisorii.

Asociaţia a fost înfiinţată în iulie 2008 de către un grup de cercetători români şi are ca scop crearea colecţiilor de culturi de microorganisme şi unicelulare de utilitate publică, de interes naţional, conform standardelor internaţionale
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nicolăescu: Dacă presiune înseamnă să te informezi ca totul să fie în grafic, Ministerul Sănătăţii a făcut presiuni la Cantacuzino Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat că se poate considera că a făcut presiuni în privinţa realizării vaccinului antigripal de la Institutul Cantacuzino, aşa cum a apreciat Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS), dacă presiune înseamnă să te informezi ca totul să fie în grafic.
Evenimente omagiale dedicate vieţii profesorului Ion Cantacuzino - organizate în perioada 19-25 noiembrie Institutul Cantacuzino va organiza în perioada 19-25 noiembrie o suită de evenimente omagiale dedicate vieţii şi operei profesorului Ion Cantacuzino, personalitate emblematică a ştiinţei şi culturii româneşti, părintele şcolii româneşti de microbiologie şi al sistemului sanitar modern din România, fondatorul...
Vlad Voiculescu: Încercăm să avem o strategie pentru Institutul Cantacuzino şi trebuie să începem cu un audit serios Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că este nevoie de "un audit serios" la Institutul Cantacuzino, pentru care ministerele Sănătăţii şi Educaţiei încearcă să construiască o strategie comună.
Studenţii şi cercetătorii români de peste hotare pledează pentru salvarea Institutului Cantacuzino Studenţii şi cercetătorii români aflaţi la stagii universitare peste hotare sunt împotriva demolării şi desfiinţării Institutului Cantacuzino, se arată într-un comunicat de presă al Ligii Studenţilor Români din Străinătate remis miercuri AGERPRES.
Institutul ''I. Cantacuzino'' în pericol să se închidă Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Institutul 'I. Cantacuzino' nu poate primi încă autorizaţia de fabricaţie pentru că în şedinţa de guvern de miercuri Agenţia Naţională a Medicamentului a fost comasată cu Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale, fără însă să se precizeze modul de organizare şi atribuţiile...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.