Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a cerut găsirea de soluţii urgente pentru reluarea producţiei la Cantacuzino
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat conducerilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) şi Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare 'Cantacuzino' găsirea de soluţii rapide pentru reluarea producţiei de vaccin la nivel naţional, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Cseke Attila i-a chemat la discuţii pe oficialii celor două instituţii şi le-a cerut mai multă responsabilitate în gestionarea situaţiei create.

Conducerea Institutului Naţional Cantacuzino este obligată să prezinte ministrului Sănătăţii până luni, 22 februarie a.c., un plan de măsuri corective care să fie agreat de ANM şi care să aibă ca finalitate obţinerea autorizaţiei de fabricaţie şi reluarea producţiei de vaccinuri.

Conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului are obligaţia să programeze în regim de urgenţă, până la sfârşitul lunii martie, inspecţia pentru acordarea avizelor necesare, astfel încât la începutul lunii aprilie a.c. producţia de vaccinuri să poată fi reluată.

'În orice ţară, producerea vaccinurilor şi a produselor injectabile reprezintă o problemă de strategie naţională. Este nevoie de o mai mare seriozitate din partea dumneavoastră în ceea ce priveşte tratarea acestui subiect şi vă atrag atenţia că nerespectarea termenelor stabilite astăzi va duce la sancţiuni', a declarat ministrul Sănătăţii, în cadrul întâlnirii cu oficialii celor două instituţii.

Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras Institutului Cantacuzino, la începutul lunii februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a vaccinurilor şi a tuturor produselor injectabile, deoarece acesta nu a respectat regulile de bună practică de producţie (GMP - Good Manufacturing Practice).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.
Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis...
Ministrul Sănătăţii a cerut Institutului Cantacuzino şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului o informare privind vaccinul antigripal Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al asigurării imunităţii (imunogenităţii) a vaccinului gripal sezonier produs de...
ANM va reautoriza Institutul Cantacuzino în cea de-a doua parte a lunii aprilie Conducerea Institutului de Cercetare - Dezvoltare Cantacuzino a prezentat luni seara ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Planul de măsuri corective de remediere a neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor.
Cseke Attila: Noul director al Institutului Cantacuzino va fi Gabriel Ionescu Noul director general al Institutului Cantacuzino va fi medicul Gabriel Ionescu, a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, la Bistriţa.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.