Cele mai citite
 


MB: 80 % dintre bărbaţi şi aproape 70 % dintre femei vor fi supraponderali până în 2020
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt bărbaţi din zece şi aproape şapte femei din zece vor fi supraponderali în Marea Britanie până în 2020, potrivit unui studiu publicat miercuri de o organizaţie britanică specializată în prevenirea maladiilor cardiace, relatează AFP.
Până în 2020, circa 41 % dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani vor fi obezi, în timp ce 40 % vor avea un exces de greutate corporală, potrivit Forumului naţional al inimii, o alianţă a peste 60 de organizaţii care acţionează pentru reducerea maladiilor coronariene şi a afecţiunilor care au legătură cu inima.

În total, 81 % dintre englezi vor avea o greutate corporală prea mare în următorii zece ani.

În ce priveşte femeile, totalul va atinge 68 %, dintre care 36 % vor fi obeze şi 32 % cu exces de greutate, relevă Forumul, sprijinindu-se pe datele publicate între 1997 şi 2007 pentru a anticipa amploarea pe care o va avea în viitor rata obezităţii în Anglia.

Prin urmare, numărul persoanelor cu atacuri de cord, maladii cardiace şi diabet şi cu tensiune arterială mare va creşte puternic până în 2050, au avertizat cercetătorii.

''Aceste tendinţe arată că tabloul prudent optimist pe care-l prezentam în noiembrie 2009 privind stabilizarea în viitor a ratei obezităţii infantile nu este valabil în cazul adulţilor'', a declarat profesorul Klim McPherson de la Universitatea din Oxford, preşedinte al National Heart Forum.

''Numărul bărbaţilor obezi este deja mai mare decât al celor cu o greutate corporală sănătoasă şi, până la sfârşitul acestui deceniu, numărul bărbaţilor şi femeilor care suferă de obezitate l-ar putea depăşi pe cel al persoanelor cu surplus de greutate'', a adăugat el.

O persoană este considerată obeză când afişează un indice de masă corporală /IMC/ - raport între greutate şi talie - mai mare de 30. O persoană cu exces de greutate are un IMC cuprins între 25 şi 30.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeile obeze şi diabetice nasc adesea copii supraponderali (studiu) Femeile supraponderale sau obeze riscă mai mult decât cele cu greutate normală să dea naştere unor copii cu greutate excesivă - se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA) şi preluat de AFP. Cercetarea, desfăşurată de Universităţile din Exeter şi Bristol...
Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat (studiu) Washington, 5 ian /Agerpres/ - Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat în cele mai multe studii, deoarece acestea se bazează pe o singură măsurare a indicelui de masă corporală şi nu pe variaţiile de greutate pe perioade mai lungi, potrivit unui studu publicat luni, citate de agenţia...
Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez (studiu) Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP.
Britanicii se află în topul supraponderalilor din vestul Europei Tinerele din Marea Britanie sunt mai corpolente decât oriunde în vestul Europei, una din 12 fiind obeze, indică un studiu citat de cotidianul britanic The Independent.
Diabeticii obezi au o rată a mortalităţii mai scăzută decât cei cu o greutate normală /studiu/ Rata mortalităţii la diabeticii de tip 2 cu o greutate normală este mai mare decât cea a persoanelor cu aceeaşi boală şi care sunt supraponderali sau obezi, relevă un studiu apărut marţi în publicaţia de specialitate Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...