Cele mai citite
 


Covasna: Jumătate din vaccinul împotriva gripei noi, rămas în stoc
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numai jumătate din cantitatea totală de vaccin împotriva virusului gripei noi alocată judeţului Covasna a fost administrată de la demararea campaniei. Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, judeţul Covasna a primit 25.000 de doze, iar numărul persoanelor care s-au vaccinat se cifrează la 12.278.
Direcţia Sanitară a reamintit miercuri că Ministerul Sănătăţii va începe la sfârşitul lunii februarie campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, care se va derula doar cu acordul scris al părinţilor sau tutorilor.

În judeţul Covasna au fost depistate până acum aproximativ 45 de persoane cu gripă nouă.

Cel mai recent caz a apărut săptămâna trecută la Spitalul de Patologie Neuromusculară Vâlcele, unde patru persoane au fost diagnosticate cu gripă nouă. Se pare că virusul a fost adus de un pacient din judeţul Mehedinţi.

Spitalul, în care sunt trataţi bolnavi cu distrofii musculare din toată ţara, a intrat în carantină, iar internările au fost decalate cu o săptămână.

Primul caz de gripă nouă în judeţul Covasna a fost depistat la finele anului trecut la un şofer revenit din străinătate, iar la scurt timp a apărut un focar de infecţie şi la Liceul Szekely Miko din Sfântu Gheorghe, unde cursurile au fost suspendate în luna decembrie timp de o săptămână.

Gripa nouă a făcut două victime în judeţul Covasna - un bărbat în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat prea târziu la medic şi nu a mai putut fi salvat şi o femeie din Ghelinţa, care a murit luna trecută la scurt timp după ce a născut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Direcţia Sanitară, nemulţumită de campania de vaccinare împotriva gripei noi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna este nemulţumită de modul în care medicii din judeţ s-au implicat în campania de vaccinare împotriva gripei noi, dar şi de faptul că, până în prezent, doar aproximativ 11.000 de localnici şi-au administrat vaccinul împotriva virusului AH1N1, informează...
Covasna: Două centre de vaccinare împotriva gripei noi, deschise la Sfântu Gheorghe Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Covasna a anunţat, marţi, deschiderea a două centre de vaccinare împotriva gripei noi în municipiul Sfântu Gheorghe.
Covasna: Spitalul din Vâlcele, închis din cauza gripei noi Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele va fi închis începând de vineri, timp de o săptămână, pentru dezinfecţie, după ce patru pacienţi internaţi aici au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.
Covasna: Pacienţii refuză să părăsească spitalul din Vâlcele Sfântu Gheorghe, 12 feb /Agerpres/ - O parte dintre pacienţii internaţi la Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele, care urma să fie închis pentru dezinfectare în urma depistării unor cazuri de gripă nouă, au refuzat să părăsească instituţia.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.