Cele mai citite
 


Iaşi: Femeie decedată în urma administrării anestezicului
joi, 18 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 40 de ani a murit miercuri după-amiază, după ce a intrat în comă profundă în timpul unei operaţii de fibrom uterin.
Femeia, angajată a Prefecturii Iaşi, a fost internată în urmă cu o săptămână la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' pentru îndepărtarea unui fibrom uterin.

După ce i s-a administrat anestezicul, femeia a intrat în comă profundă. Medicul anestezist a încercat să o intubeze, dar sonda nu a putut fi introdusă decât după 15 minute, timp în care creierul pacientei nu a fost oxigenat.

Ulterior, femeia a fost transportată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie, unde a stat şase zile în comă profundă.

Vlad Gheorghiţă, directorul medical al Spitalului 'Elena Doamna', susţine că în urma anchetei interne 's-a constatat că nu s-a putut introduce sonda din cauza structurii pacientei şi a muşchilor respiratorii, care nu au permis intubarea'.

Cazul a intrat în atenţia reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, fiind solicitate informaţii din foaia de observaţie şi raportul emis de echipa de la 'Elena Doamna'?în urma analizării cazului.

'Nu este o anchetă, ci doar o acţiune de luare la cunoştinţă a celor întâmplate', a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

Soţul femeii nu a depus încă la Colegiul Medicilor o plângere pentru culpă medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Anchetă internă la spital după ce părinţii au aflat la cinci zile că le-a murit bebeluşul Conducerea Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi a declanşat o anchetă internă după ce părinţii unui nou născut au reclamat că au fost informaţi abia după cinci zile de moartea acestuia.
Bacău: O tânără de 28 de ani din comuna Gura Văii, decedată după gripă AH3 O tânără în vârstă de 28 de ani din comuna băcăuană Gura Văii a murit în urma unei complicaţii după o gripă sezonieră.
Ministrul Sănătăţii a solicitat o anchetă în cazul unei tinere operate la Iaşi ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a solicitat vineri o anchetă în cazul unei tinere care, după ce a fost operată la spitalul Clinic de Obstetrică - ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi, se află în comă indusă şi primeşte îngrijiri medicale într-o altă unitate sanitară.
Iaşi: În comă, după operaţia de mărire a sânilor O femeie în vârstă de 30 de ani a fost adusă în stare gravă la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, după ce a suferit o intervenţie de augmentare a sânilor la o clinică privată din municipiu.
Iaşi: Bărbat diagnosticat cu gripă nouă, internat la terapie intensivă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, miercuri, existenţa primului caz de gripă nouă înregistrat în judeţ de la începutul anului.
DSP Iaşi propune deschiderea unei anchete în cazul pacientei operate la Spitalul "Elena Doamna" Transferul pacientei din spitalul Clinic de Obstretică şi ginecologie "Elena Doamna" Iaşi către spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Spiridon" Iaşi, Secţia ATI, nu a fost motivat de condiţiile igienico-sanitare din spitalul Clinic "Elena Doamna", a informat miercuri DSP Iaşi.