Cele mai citite
 


Bărbaţii nu mai vor chelie
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

 

Tot mai multe persoane se interesează de microimplantele capilare, soluţia cea mai eficientă, potrivit specialiştilor, în cazurile de calviţie ereditară.

Între ei se numără diferiţi actori şi politicieni, fapt ce-i încurajează pe mulţi dintre cei care vor să apeleze la astfel de tehnici. Succesul acestei alternative a făcut să crească, în ultimii ani, numărul microimplantelor în Spania, notează ziarul El Mundo.

Astfel, potrivit datelor furnizate de clinica Svenson, în ultimele patru luni, cazurile de microimplant capilar au crescut cu 145% faţă de anul trecut. Directorul clinicii, Lope Barral, atribuie acest fapt aşa-numitului ”efect Bono” /este vorba de politicianul spaniol care luna trecută a afişat o imagine întinerită ca preşedinte al Congresului Deputaţilor/. ”Este unul din exemplele cele mai evidente ale rezultatelor bune pe care le oferă acest tratament chirurgical”, potrivit medicului Federico Cardona de la Institutul Medical de Asistenţă (Madrid), care spune că succesul acestei tehnici este adevăratul motiv al interesului pe care îl suscită.
Dincolo de imaginea întinerită a lui Jose Bono, adevărul este că mii de persoane recurg anual la această tehnică pentru a-şi ameliora imaginea. Potrivit lui Internacional Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS), în întreaga lume au loc în fiecare an circa de 250.000 transplanturi capilare. Trebuie însă îndeplinite două cerinţe: o stare bună de sănătate şi chelia să nu fie prea extinsă. Ambele elemente sunt analizate de un medic care va determina în final ”gradul de calviţie şi eventualitatea supunerii acestui tratament”, explică Joan Dalmau, dermatolog. Microimplantul capilar este una din procedurile chirurgicale cele mai perfecţionate. Se realizează prin microchirurgie vizuală cu ajutorul microscopului. ”Este o tehnică foarte sigură cu doar 3% la sută din complicaţii (cicatrice din cauza închiderii neadecvate a rănilor, necroză a pielii, sau a respingerea firelor de păr/, asigură doctorul Cardona. În prezent acest tip de intervenţii au o rată de succes de 98%.
Cei care credeau că există o limită de vârstă, au aflat că nu este adevărat. Cu trecerea timpului alopecia androgenetică (calviţie ereditară de care suferă un mare procent al bărbaţilor) încetează, motiv pentru care această procedură este mai eficientă la persoanele în vârstă. Totuşi, ”o persoană tânără cu acest tip de alopecie trebuie să ştie că microimplantul va acoperi chelia, dar nu va împiedica căderea în continuare a părului. În aceste cazuri pacientul trebuie să recurgă la tratamente care, folosite din timp, sunt mai eficiente pentru oprirea calviţiei”, recomandă Federico Cardona.
În baza aceste tehnici nu se transplantează păr, ci unităţi foliculare din porţiunile de piele în care se află celulele germinative ale părului. Specialistul va preleva unităţi foliculare din zonele neafectate de marca genetică a alopeciei (unde chiar şi cei foarte chei mai au păr/ în general la spate şi le va implanta în zona unde părul a căzut, fie din motive de ereditate, fie din cauza unor traume sau accidente /arsuri, infecţii etc/. Deşi alopecia androgenetică este o boală comună în general bărbaţilor, uneori şi femeile se supun acestei tehnici.
În urmă cu aproximativ cinci ani tehnica utilizată dădea drept rezultat aşa-numitul ”păr de păpuşă”, care nu avea un aspect natural. În prezent însă tehnicile au fost îmbunătăţite iar acum se implantează una câteva una unităţile foliculare şi nu în şuviţe cum se făcea înainte, fapt ce ameliorează net rezultatul. Aceste unităţi foliculare se distribuie în mod individualizat la fiecare pacient, ceea ce înseamnă că implantul se va face ţinând cont de locul şi de sensul de creştere a firului de păr.
Ceea ce face să fie posibilă reconstituirea în mod natural a vârtejelor.
Pacientul trebuie să ştie însă că imaginea ideală nu este cea imediată şi că părul creşte cam un centimetru pe lună. După trei luni, aproximativ, se va obţine rezultatul dorit. Operaţia se face sub anestezie locală şi ”nu doare deloc”. În ce priveşte preţul, depinde de clinica aleasă. Sunt unele care calculează la firul de păr, iar altele care ţin cont de numărul de şedinţe. O şedinţă, de exemplu, poate costa aproximativ 5.000 de euro. Când preţul se calculează în funcţie de ore, se pot propune pachete, de tipul ”1.200 de euro pentru primele 500 unităţi foliculare”. O şedinţă poate dura între 3 şi 5 ore, în care se pot implanta până la 5.000 de unităţi foliculare, suficient pentru a acoperi o chelie frontală.

Este vorba, de asemenea, de chirurgie minoră, astfel încît pacientul poate reveni la lucru în decurs de patru zile. Pentru a evita unele probleme precum infecţiile trebuie ” să se menţină zona foarte curată şi receptorul bine hidratat”, recomandă doctorul Dalmau. Deşi astfel de proceduri se realizează de obicei pe pielea capului (92,9%) se observă tendinţa aplicării acestor tehnici şi în alte părţi ale corpului: 3,4% sprâncene; 1,5% zona feţei, mustaţă, barbă şi perciuni; 0,4% zona pubiană şi 0,2% torace. AGERPRES(Mihaela Nicolaescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Benzi speciale care indică timpul exact de expunere la plajă, pentru a evita arsurile de piele Londra, 22 aprilie /Agerpres/ - Oameni de ştiinţă scoţieni au inventat nişte benzi speciale ce pot fi purtate ca brăţări sau pot fi ataşate costumului de baie şi au rolul de a-l avertiza pe purtător că a stat suficient de mult la plajă, astfel încât să nu se expună riscului de a suferi arsuri de piele...
Tutunul, duşmanul pielii Observaţi că părul dv a devenit mai fragil şi unghiile se rup mai uşor? Aţi remarcat o îmbătrânire timpurie a pielii, iar gingiile vă sunt iritate? Fumaţi cumva? Răspunsul la această întrebare ar putea sta la originea acestor probleme.
Ridurile feţei nu au doar origini genetice, fiind şi semne ale unor factori din mediul social Ridurile care apar pe figura fiecăruia nu sunt doar rezultatul moştenirii genetice, fiind provocate şi de evenimente din viaţă, aşa cum ar fi stresul asociat unui divorţ, supraponderabilitate sau consumul unor medicamente, conform unui nou studiu american, informează AFP.
Gândiţi-vă bine înainte de a vă face extensii de păr Specialiştii în dermatologie semnalează riscurile alungirii artificiale a părului. Experţii asigură că există un risc mare de alopecie /chelire/ şi de pierdere a strălucirii capilare. Există totuşi unele reguli care diminuează probabilitatea de a suferi aceste efecte
Calviţia, o problemă tot mai frecventă Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Dr. Rodica Olteanu, de la Departamentul de Dermatologie al Spitalului Colentina, spune că din ce în ce mai multe persoane vin la medic pentru că le cade părul.
Există o legătură evidentă între chelie şi boli ale prostatei Noi cercetări vin să confirme legătura dintre calviţia 'comună' şi boli ale prostatei. Mai precis, între alopecia androgenică şi hiperplazia (sau hipertrofia) benignă a prostatei (HBP), relatează passionsante.be.