Cele mai citite
 


Infertilitatea poate tripla riscul de cancer testicular
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Bărbaţii infertili întâmpină un risc de până la trei ori mai mare decât ceilalţi de a se îmbolnăvi de cancer testicular, conform unui studiu publicat luni în revista medicală americană Archives of Internal Medicine, informează AFP

Coordonatorul acestui studiu, Dr Thomas Walsh de la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington din Seatlle (nord-vest), a analizat datele medicale a 22.562 de bărbaţi din California care au solicitat tratament de creştere a fertilităţii alături de soţiile sau partenerele lor, între anii 1967 şi 1998. Conform rezultatelor analizelor clinice ale lichidului seminal, 4.549 de bărbaţi din acest grup erau infertili.

Cercetătorii au comparat aceste informaţii cu statisticile cu privire la cancer din California, între 1988 şi 2004 şi au descoperit că 34 de bărbaţi din grupul de 22.562 au fost diagnosticaţi cu cancer testicular, la mai puţin de un an după ce au solicitat un tratament împotriva infertilităţii.
Comparativ cu bărbaţii din acelaşi segment de vârstă, din populaţia generală, cei care suferă de infertilitate întâmpină un risc de 2,8 ori mai mare de a se îmbolnăvi de cancer testicular, decât cei care nu au această problemă.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Numărul bolnavilor de cancer este în creştere, patru citostatice lipsesc la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Numărul bolnavilor de cancer aflaţi în evidenţa Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila este în creştere, în cursul anului trecut beneficiind de Programul naţional de oncologie 2.100 de pacienţi, iar alte 2.000 de persoane au primit îngrijiri paliative.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Bolnavii de cancer solicită implementarea Registrului Naţional de Oncologie Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) a atras atenţia, luni, asupra tensiunii instalate în rândul bolnavilor de cancer ca urmare a acuzaţiilor de corupţie aduse unor medici oncologi şi a subliniat, în acest context, importanţa implementării Registrului Naţional de Oncologie.
Cluj: Specialişti în oncologie de la Centrul Medical Anadolu din Istanbul acordă, marţi, consilieri gratuite Persoanele diagnosticate cu cancer sau membri ai familiilor acestora pot beneficia de o consiliere gratuită oferită de trei cunoscuţi specialişti ai Centrului Medical Anadolu din Istanbul (Turcia), care se vor afla, marţi, la Cluj-Napoca, cu prilejul unei conferinţe de prezentare a unor noi metode oncologice...
Tulcea: Secţia de oncologie a SJU, salvată prin angajarea unui al doilea medic specialist Cei aproape 800 de bolnavi de cancer din judeţul Tulcea ar putea beneficia în curând de serviciile oferite de doi medici oncologi. Anunţul a fost făcut vineri, pentru AGERPRES, de fosta directoare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea, deputatul PSD Neviser Zaharcu, în contextul în care, timp...
Alba: Procesiune la Oncologie cu o icoană făcătoare de minuni O icoană pictată pe lemn, copie a icoanei făcătoare de minuni Pantanassa vindecătoarea de cancer, donată de Mănăstirea Vatopedi din Muntele Athos uneia dintre cele mai noi parohii din Alba Iulia, va fi dusă în procesiune la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul reşedinţă...