Cele mai citite
 


Coarne de rinocer şi vezică de urs, elixirul vieţii liderului nord-coreean
vineri, 19 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul nord-coreean, Kim Jong-il, a împlinit 68 de ani în mijlocul deja obişnuitelor zvonuri privind starea lui şubredă de sănătate. Cum analiştii şi spionii din jumătate de lume l-au dat deja mort pe 'Iubitul Conducător' de vreo zece ori în ultimii ani, ştirea nu mai vizează ultima sa boală, sau dacă şi-a revenit după infarctul suferit acum doi ani.
Adevăratul secret de stat în Coreea de Nord, ţara cea mai ermetică şi mai izolată din lume, este elixirul vieţii din care a băut, se pare, Kim Jong-il. Potrivit unor experţi sud-coreeni, 'Iubitul Conducător' nu numai că ar fi recurs la serviciile unui neurochirurg francez pentru a-şi trata apoplexia, ci şi la remediile tradiţionale ale medicinei orientale, notează ziarul ABC.

Între acestea figurează coarne de rinocer, o specie aflată pe cale de dispariţie şi vezică de urs, cu proprietăţi curative după cât se pare miraculoase. Cel puţin aşa se presupune, judecând după preţul acestor tratamente şi având în vedere că medicii lui Kim Jong-il au ajuns să plătească peste 600.000 de dolari în deplasările lor la Beijing pentru a procura acest elixir al vieţii.

În timp ce serviciile secrete din jumătate de mapamond îşi chinuie mintea să afle care este starea de sănătate a lui Kim Jong-il şi viitorul regimului său, Coreea de Nord a celebrat cea de-a 68 aniversare a liderului său prin festivităţi propagandistice pentru a ascunde temporar profunda stagnare a ţării. Copleşită de o penurie agravată de recenta devalorizare a wonului, care a suscitat proteste ale cetăţenilor, ţara ar putea beneficia de 10 miliarde de dolari de la China sub formă de investiţii în infrastructură.

În a doua jumătate a anului trecut, Kim Jong-il s-a confruntat cu o gravă problemă de sănătate /nimeni nu ştie exact ce fel de atac a suferit/ fapt ce a pus regimul sub presiune pentru a-i consolida succesiunea. Speculaţiile pe care le fac cei avizaţi, este că succesorul său va fi cel mai mic dintre fiii săi /cunoscuţi/ ai liderului, Kim Jong-un, care încă nu a împlinit treizeci de ani.

Vara trecută, surse sud-coreene au evocat posibilitatea ca succesiunea să-i revină mezinului Kim Jong Woon, în vârstă de 27 de ani, educat la Berna /Elveţia/ şi care vorbeşte engleza şi germana. Dar nimic nu este oficial. Nu există fotografii ale acestuia ca adult şi tot ceea ce este legat de persoana lui rămâne un mister.

Unii analişti cred că dacă Kim Jong Il ar muri pe neaşteptate se va crea un organ de putere, condus de Kim Jong Woon sau de actualul număr doi al partidului, octogenarul Kim Yong Nam. O tranziţie cu risc înalt, care ar da naştere probabil unei încrâncenate lupte pentru putere, sau ar putea duce inclusiv la prăbuşirea regimului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ebola: Coreea de Nord va interzice accesul turiştilor străini Coreea de Nord va interzice începând de vineri intrarea străinilor aflaţi în excursii din cauza îngrijorării legate de extinderea epidemiei de Ebola, au declarat tour-operatori citaţi de Reuters.
Kim Jong-Il este bolnav de cancer (televiziune sud-coreeană) Seul, 13 iul /Agerpres/ - Liderul nord-coreean Kim Jong-Il este bolnav de cancer şi este posibil să nu mai trăiască mai mult de cinci ani, potrivit televiziunii de stat sud-coreene YTN, relatează AFP.
Patru proiecte de investiţii publice, finanţate integral de la bugetul de stat, în intervalul 2014 - 2017 Patru proiecte de investiţii publice vor beneficia de finanţare integrală de la bugetul de stat în intervalul 2014 - 2017, alte 21 de proiecte urmând să primească fie finanţare externă nerambursabilă, fie finanţare rambursabilă sau finanţare de la bugetul de stat (FEN/FR/BS), potrivit Raportului privind...
Preşedintele CJ Braşov ameninţă cu proteste dacă în bugetul de stat pe 2012 nu sunt cuprinse amendamentele USL Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat, joi, acţiuni de protest, dacă în bugetul de stat pe 2012 nu vor fi acceptate şi amendamentele depuse de parlamentarii USL din judeţ, prin care se solicită peste 300 milioane lei pentru trei investiţii majore, care nu pot fi realizate...
Coreea de Nord confirmă prezenţa virusului gripei aviare la o fermă din Phenian Coreea de Nord a confirmat marţi că a descoperit virusul gripei aviare H5N1 la păsările dintr-o crescătorie din capitala ţării şi susţine că a luat măsuri de prevenire a extinderii a contagiunii, relatează agenţia EFE, citând agenţia oficială KCNA.
Coreea de Nord refuză intrarea unui cameraman spaniol de teama Ebola Coreea de Nord a refuzat intrarea pe teritoriul ei a unui cameraman spaniol pentru o călătorie în interes de serviciu de teama Ebola, a anunţat luni organizatorul olandez al acestei deplasări.