Cele mai citite
 


OMS recomandă laboratoarelor să includă tulpina H1N1 în viitorul vaccin antigripal
vineri, 19 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat joi fabricanţilor de vaccin antigripal să includă tulpina H1N1 în vaccinul pe care-l pregătesc pentru viitorul sezon gripal din emisfera de nord - informează agenţia spaniolă de presă EFE.
Experţii, reuniţi de luni la Geneva, au determinat compoziţia cea mai potrivită pentru noul vaccin, acest procedeu având loc înainte de fiecare sezon gripal.

Viitorul vaccin împotriva gripei din emisfera nordică, al cărei sezon începe toamna (din septembrie), va avea trei tulpini: H1N1, H3N2 şi cea a gripei B.

Decizia cu privire la compoziţia vaccinului împotriva gripei se bazează pe o analiză a tulpinii care a circulat cel mai mult în sezonul anterior.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania îşi va incinera stocurile de vaccin antigripal pentru H1N1 Germania va incinera în jur de 16 milioane de doze de vaccin antigripal pentru H1N1 neutilizate, au anunţat autorităţile regionale miercuri, în contextul în care s-au cheltuit circa 230 de milioane de euro pentru a face faţă pandemiei anunţate, relatează AFP.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Israelul va transfera în Fâşia Gaza peste 30.000 doze de vaccin antigripal Autorităţile israeliene vor transfera în Fâşia Gaza cel puţin 30.000 de doze de vaccin împotriva gripei H1N1, după ce şase persoane au decedat din cauza gripei noi, în ultimele cinci zile, a indicat joi un responsabil israelian, citat de AFP.
Turcia donează Kosovo 5.000 de doze de vaccin antigripal Guvernul Turciei a donat Kosovo 5.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), a anunţat joi, la Priştina, ministrul interimar al sănătăţii, Alus Gasi, citat de Tanjug.
Experţi ai OMS verifică de luni linia de producţie de la Cantacuzino Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor veni în perioada 24 - 28 februarie la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a constatat că anumite neconformităţi...
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.