Cele mai citite
 


O româncă pledează, la TF1 - LCI, pentru hrana vegetariană
vineri, 19 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O româncă stabilită în Franţa le-a explicat joi telespectatorilor postului TF1 - LCI, în direct, în cadrul emisiunii ''On en parle'', de ce omenirea trebuie să renunţe să se mai hrănească cu carne, argumentând că, în primul rând, o vietate este ucisă pentru plăcerea domestică a unui gurmand, iar pe de alta - că radicalii liberi din carne şi produsele din carne produc dezechilibre în organism şi, prin urmare, contribuie la alterarea progresivă a stării de sănătate.
''Este regretabil că deşi se ştie în că din 1956, când medicul Denham Harman de la Universitatea din Nebraska a prezentat, în premieră, teza despre rolul radicalilor liberi în procesul de îmbătrânire, în anul 2010 se mai ignoră faptul că organismul uman pierde, nu câştigă, ca urmare a consumului de carne'' a spus Ileana Rollason, adăugând că este demonstrat ştiinţific, iar medicii cunosc perfect acest lucru, că orice radical liber fură un electron dintr-o moleculă sănătoasă şi normală din organism, iar acest minus din structura moleculei generează un periculos lanţ de noi radicali liberi. Încet şi sigur, omul îmbătrâneşte sub efectul consumului voit de carne. Pentru că ştie de efectul radicalilor liberi, omul trebuie să evite să-şi terorizeze singu r organismul, susţine Rollason.

''În acelaşi timp, mi-e imposibil să accept că un animal viu este sacrificat pentru plăcerile gastronomice ale unui individ. Face parte din mentalul unei alte lumi, nu al celei moderne şi raţionale de azi, să ucizi pentru a mânca. Şi este trist că se sacrifică mult mai multe vietăţi decât se pot mânca'', a afirmat Ileana Rollason în intervenţia sa la TF1. Ea consideră absolut necesare programe educative pentru orientarea alimentaţiei spre vegetarian.

''Ni se spune că fără proteine organismul nu ar fi puternic. Dar proteine sunt şi în lapte şi ouă, care se obţin fără sacrificiul unei vietăţi'', spune Ileana Rollason, care este de aproape 20 de ani vegetariană convinsă.

''Un vegetarian scapă de alimentele industrializate şi toxice şi se simte mult mai bine. Şi atenţie! Şi uleiurile vegetale hidrogenate conţin radicali liberi'', a argumentat Ileana Rollason, filolog şi jurist, colaborator al unor instituţii europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiecte dezvoltate de IBNA Baloteşti cu mediul privat:ouă îmbogăţite cu Omega 3 şi carne de porc cu conţinut redus de colesterol Cercetătorii români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală - IBNA Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu sectorul privat, o serie de proiecte cu ajutorul cărora se pot obţine produse funcţionale, precum ouăle îmbogăţite cu acizi graşi Omega 3 sau carne...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Soia - o alternativa sanatoasa a carnii Soia este o leguma versatila si nutritiva, ce ajuta la pastrarea sanatatii si la sporirea vitalitatii. Studiile efectuate pana in prezent sustin ca soia lupta impotriva atacurilor de cord, a anevrismelor, a diferite tipuri de cancer, a osteoporozei, simptomelor declansate de menopauza, diabetului...
INTERVIU CU GUST Florian Chirilă: Bucătăria vegetariană e o alternativă la cea tradiţională; ea aduce sănătate, dacă o respectăm Florian Chirilă, proprietarul singurului restaurant vegetarian din Bihor şi printre puţinele din ţară, dezvăluie, într-un interviu acordat AGERPRES, secretul unei alimentaţii sănătoase.
Fiecare cu farfuria lui: regim vegetarian, alimente fără gluten, hrană crudă Pregătirea meniului în perioada sărbătorilor poate da bătăi de cap dacă la aceeaşi masă urmează să se aşeze un vegetarian, o persoană care evită glutenul şi alta care preferă hrana crudă. Indiferent dacă au la bază raţiuni medicale, etice ori au apărut ca o reacţie la scandaluri alimentare, aceste tendinţe...
Cum ne pregătim de Sărbătorile de Paște - Sfaturi utile pentru trup și suflet Paștele este o sărbătoare simbolică, a reînnoirii și împrospătării. Postul este și el parte din acest proces, reprezentând din punct de vedere alimentar o dietă prin excelență vegetariană, cu un caracter de cruțare hepatică – pune în repaus secreția biliară și funcția hepatică.