Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, în vizită în judeţul Arad
vineri, 19 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a efectuat joi, o vizită de lucru în judeţul Arad, cu scopul de a lua pulsul sistemului sanitar arădean.
Cu acest prilej, ministrul Cseke a vizitat Spitalul Clinic Municipal Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, discutând de asemenea, timp de mai bine de două ore, cu reprezentanţii personalului medical şi ai sindicaliştilor din sistemul sanitar, pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă aceştia.

În cadrul întâlnirii, Cseke Attila le-a vorbit acestora despre necesitatea unor programe ample de reformare a întregului sistem sanitar, fără de care România nu va atinge standardele cerute de Uniunea Europeană iar situaţia va rămâne catastrofală în acest domeniu.

Ministrul a precizat că este absolut necesară identificarea de noi surse de finanţare în sistemul sanitar şi găsirea unor soluţii de eficientizare a sistemului, în acest sens urmând a fi demarat un proiect de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi.

'Cred că spitalele trebuie să fie clasificate în 3-4 categorii, astfel încât tarifele pentru acelaşi tip de intervenţie să fie la acelaşi nivel în unităţi din aceeaşi categorie, eliminându-se astfel discrepanţele majore existente în acest moment în finanţarea sistemului', a declarat ministrul Attila Cseke.

Ministrul s-a întâlnit şi cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, cu care a discutat despre demararea procesului de descentralizare.

Potrivit lui Cseke, o bună parte a problemelor prezentate de către cadrele medicale arădene, dar care se regăsesc în întreaga ţară, îşi vor găsi rezolvarea odată cu trecerea spitalelor în administrarea autorităţilor locale.

'Sperăm că vom reuşi să respectăm data de 1 iulie 2010 pentru demararea procesului de descentralizare, aceasta fiind, în opinia mea, singura modalitate prin care comunităţile locale se pot implica în dezvoltarea sistemului sanitar', a punctat ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a discutat, la Arad, situaţia problematică a Spitalului Judeţean şi a maternităţii Arad, 17 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a efectuat, joi, o vizită în municipiul Arad, scopul fiind acela de a găsi o soluţie fezabilă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Ministrul Sănătăţii doreşte descentralizarea spitalelor până la 1 iulie Ministrul Sănătăţii Attila Cseke, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea prin transferul unităţilor medicale publice către administraţia locală reprezintă în acest moment una din soluţiile de eficientizare a funcţionării sistemului sanitar şi trebuie realizată până în vara...
Ministrul Cseke Attila solicită autorităţilor locale cel puţin 3% pentru sănătate Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat vineri, de la Oradea, tuturor autorităţilor locale din ţară să aloce cel puţin 3% din bugetele locale pentru sănătate.