Cele mai citite
 


Accesele de furie declanşează riscul de aritmie cardiacă fatală la bolnavii de inimă
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

Crizele de furie dar şi alte emoţii puternice pot declanşa aritmii cardiace grave cu potenţial mortal la persoanele cu probleme de sănătate legate de inimă, conform unui studiu publicat luni de cercetători americani, informează AFP.

Acest studiu coordonat de Dr. Rachel Lampert de la Universitatea Yale (New Haven, Connecticut) a fost realizat pe 62 de voluntari suferind de afecţiuni cardiace şi a debutat la trei luni după ce aceşti pacienţi au primit implanturi cu defibrilatoare cardiace Defibrilatorul cardiac detectează modificările în ritmul cardiac şi induc un uşor şoc electric pentru a restabili un ritm normal al bătăilor inimii.

Participanţii la studiu au fost rugaţi să-şi amintească o experienţă neplăcută din trecutul apropiat, în timp ce cercetătorii examinau valoarea aşa-numitelor unde T pe electrocardiograme. Unda T, ce corespunde repolarizării ventriculare, măsoară instabilitatea electrică a inimii.
Cardiologii coordonaţi de Dr. Rachel Lampert au urmărit acest grup de pacienţi timp de trei ani pentru a observa în ce cazuri este nevoie de emiterea unui şoc electric din partea defibrilatorului implantat pentru calmarea aritmiilor.
Ei au constatat că subiecţii din grupul cu cea mai mare instabilitate electrică cardiacă provocată de furie sau stres intens, întâmpină un risc de 10,8 ori mai mare de a suferi o aritmie cu potenţial fatal. Aceste rezultate "indică faptul că o emoţie puternică, ce provoacă o instabilitate a undei T, poate reprezenta mecanismul ce leagă stresul suportat de moartea subită", conform materialului publicat în ultimul număr al revistei Journal of the American College of Cardiology.
Oamenii de ştiinţă au anunţat că este nevoie de teste suplimentare pentru a stabili dacă testarea undelor T sub efectul furiei sau al stresului puternic, poate avea aplicaţii clincie.
Peste 400.000 de americani mor subit în fiecare an în urma unei crize cardiace, conform statisticilor Colegiului American de Cardiologie.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cardiologie: oamenii veseli au o inimă mai sănătoasă, potrivit unui studiu Depresia este considerată de multă vreme un factor de risc pentru problemele cardiace. Pentru a evita crizele de inimă, se ştie că se recomandă o hrană corectă şi sport. Însă un studiu recent arată că şi veselia poate contribui la reducerea acestui risc. Prin urmare, este bine să fii vesel, chiar atunci...
Clinica de Cardiologie din Târgu Mureş a lansat un volum cu studii din ultimii 40 de ani Cele mai importante studii şi cercetări ale Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş din ultimii 40 de ani, printre care şi premierele medicale introduse de colectivul de aici în medicina românească, au fost publicate în volumul Cardio Remember, lansat joi, la...
Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES educă în Bucuresti medici specialiști din Olanda, Italia și Germania Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie IntervenționalăARES continuă seria trainingurilor de specialitate printr-un seminar aplicat, pe tema embolizării adenomului de prostată, pentru medici specialiști din Olanda, Italia, Germania și Portugalia.
Constanţa: Centru de cardiologie intervenţională inaugurat la Spitalul Judeţean, investiţie de un milion de euro Un modern centru de cardiologie intervenţională a fost inaugurat, miercuri, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, investiţie de aproape un milioan de euro realizată printr-un parteneriat public privat.
Iaşi: Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M Deputatul PDL Cristina Dobre a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M.
UPDATE/DNA: Şefa Secţiei de Cardiologie(Spitalul Constanţa), sub control judiciar, în legătură cu internarea lui Nicuşor Constantinescu Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Raluca-Irinel Parepa, şefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi faţă de Marius Ţoringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, pentru favorizarea făptuitorului, în legătură...