Cele mai citite
 


Călăraşi: Peste 29.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei pandemice
vineri, 19 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 29.404 persoane au fost vaccinate până în prezent împotriva gripei pandemice în judeţul Călăraşi.
Medicul epidemiolog Camelia Truică a ţinut să sublinieze, joi, că vaccinarea constituie singura măsură eficientă de prevenire a infecţiei cu virus gripal pandemic, precum şi faptul că vaccinul Cantgrip este un vaccin sigur.

Potrivit medicului epidemiolog, la nivelul judeţului, după administrarea a peste 29.000 doze de vaccin gripal pandemic, au fost raportate reacţii postvaccinale la trei persoane, fară a fi însă vorba de reacţii adverse care să pună în pericol viaţa persoanelor vaccinate.

Persoanele care doresc să fie vaccinate se pot adresa în continuare medicilor de familie.

Până la această dată, în judeţ s-au înregistrat 109 cazuri confirmate cu virus gripal A/H1N1 pandemic, din care două soldate cu deces. Toate cazurile de gripă înregistrate în judeţul Călăraşi au fost la persoane nevaccinate împotriva virusului pandemic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Peste 21.000 de persoane vaccinate împotriva gripei A/H1N1 Un număr de 21.723 persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal pandemic la nivelul judeţului Călăraşi, a precizat miercuri medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Peste 7.000 de persoane vaccinate împotriva gripei noi Aproximativ 7.080 persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal pandemic la nivelul judeţului Călăraşi, a precizat, miercuri, medicul epidemiolog, Camelia Truică.
Călăraşi: O nouă suplimentare a dozelor de vaccin pandemic Călăraşi, 12 ian /Agerpres/ - Noi doze de vaccin gripal pandemic au ajuns marţi la Călăraşi.
Călăraşi: Peste 20.000 de persoane din judeţ au fost imunizate cu vaccin gripal Călăraşi, 7 ian /Agerpres/ - Peste 20.000 de persoane din judeţ au fost vaccinate de la începutul campaniei până la această dată cu vaccin gripal achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Călăraşi, medicul epidemiolog...
Călăraşi: Încă 10.000 doze de vaccin antigripal aduse în judeţ O nouă tranşă de vaccin gripal pandemic va fi adus în judeţul Călăraşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Al cincilea caz de gripă tip B din judeţ, confirmat la un copil Călăraşi, 8 mar /Agerpres/ - Al cincilea caz de gripă tip B la nivelul judeţului în acest sezon a fost confirmat la un copil care se află în colectivitate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul epidemiolog Camelia Truică.