Cele mai citite
 


Attila Cseke: Producţia de vaccinuri se va relua când Institutul Cantacuzino se va conforma prevederilor ANM
vineri, 19 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, joi, la Arad, că producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino a fost oprită în data de 8 februarie dar va fi reluată imediat după ce institutul se va conforma prevederilor legale stabilite de Agenţia Naţională a Medicamentului.
După cum susţine însă ministrul Attila Cseke, populaţia nu este şi nu va fi afectată, deoarece vaccinurile produse până acum sunt valabile, iar stocul existent este suficient. Din cele trei tipuri pe care Institutul Cantacuzino poate să le producă în prezent, vaccinul BCG a fost retras.

Ministrul spune însă că nu este însă nici un fel de problemă, deoarece copiii care nu pot fi vaccinaţi acum vor fi fi vaccinaţi până la vârsta de zece luni.

''În ce priveşte vaccinul antigripal nou, acolo avem un stoc, aş spune suficient, iar vaccinul sezonier va fi produs şi este produs întotdeauna după ce, în mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii dă compoziţia acestuia'', a precizat ministrul Attila Cseke.

El a adăugat că cel târziu până luni, Institutul Cantacuzino trebuie să prezinte un plan de conformare de măsuri, stabilit împreună cu Agenţia Naţională a Medicamentului, pe baza căruia ''să putem, într-un termen determinat, să redeschidem fabricaţia de vaccinuri''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţi ai OMS verifică de luni linia de producţie de la Cantacuzino Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vor veni în perioada 24 - 28 februarie la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a sprijini revizuirea proceselor tehnologice, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a constatat că anumite neconformităţi...
Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.
Nicolăescu: Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, nu există studiu clinic Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, însă pentru aceste doze nu există un studiu clinic de la Agenţia Naţională a Medicamentului
Nicolăescu: Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, nu există studiu clinic Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că Institutul Cantacuzino a finalizat producţia de vaccin antigripal, însă pentru aceste doze nu există un studiu clinic de la Agenţia Naţională a Medicamentului
Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis...
MS: Vaccinul antigripal de la Cantacuzino are reacţii adverse minore; va fi folosit numai în caz de pandemie Vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino prezintă reacţii adverse minore, comparabile cu cele ale vaccinurilor din import, neînregistrându-se reacţii adverse severe în urma testelor efectuate până în prezent, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.