Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii subliniază că numărul persoanelor decedate confirmate cu A/H1N1 este de 122
vineri, 19 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) precizează într-un comunicat de presă transmis joi seara că din cele 122 de persoane decedate şi confirmate cu virusul A/H1N1 s-au putut efectua necropsii, cu acordul familiei, la 98 de pacienţi, celelalte 24 de familii refuzând necropsia, însă acest fapt nu schimbă cu nimic diagnosticul final.
Drept urmare, în prezent România este înregistrată în cadrul forurilor internaţionale cu 122 decese confirmate cu A/H1N1, subliniază comunicatul MS emis ca răspuns la unele informaţii 'eronate şi tendenţioase'.

De asemenea, raportările zilnice privind numărul cazurilor de gripă diagnosticate cu A/H1N1, respectiv decesele înregistrate, sunt prezentate cu intenţia de a informa permanent populaţia despre această epidemie şi nu de a o dezinforma, se arată în comunicat.

Totodată, toate cele 6.999 de cazuri de îmbolnăviri cu infecţia A/H1N1 din România au fost confirmate în urma unei metodologii standard utilizate la nivel european, menţionează sursa citată.

Confirmarea infecţiei gripale A/H1N1 a avut loc în laboratoare acreditate, prin metoda şi tehnica de laborator, RT-PCR, recomandată de comunitatea europeană şi utilizată în toate ţările Comunităţii Europene reliefează comunicatul.

În situaţia unui deces, în afară de testarea probelor biologice recoltate la internare, în timpul vieţii pacientului, sunt recoltate, conform unei metodologii standard, probe de laborator din ţesuturile persoanelor decedate şi trimise într-un singur laborator acreditat. Din aceste ţesuturi se fac determinări virusologice şi histopatologice. Diagnosticul histopatologic pune în evidenţă leziunile microscopice ale efectelor infecţiei şi nu virusul, reliefează sursa citată.

Virusul este evidenţiat la nivelul ţesuturilor prin RT-PCR.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ministerul Sănătăţii: Nu se înregistrează o epidemie de gripă în România Ministerul sănătăţii informează într-un comunicat de presă remis presei luni că până în prezent în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Ministerul Sănătăţii: 77 de noi cazuri de gripă în ultimele 24 de ore 77 de noi cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1 pandemic au fost confirmate în România, în ultimile 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii.
Suceava: Creştere a numărului cazurilor de rujeolă în judeţ comparativ cu anul trecut Numărul cazurilor de rujeolă înregistrat în 2016 în judeţul Suceava a crescut faţă de anul precedent, dar este mai mic în comparaţie cu cel din 2012, când a fost o epidemie de rujeolă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Cătălina Zorescu.