Cele mai citite
 


Fericirea - cheia unei inimi sănătoase
duminică, 21 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Articole medicale, Afectiunile inimii
 

O stare generală de fericire şi optimism poate ţine departe bolile de inimă, sugerează un nou studiu preluat de agenţia de presă ANI.

Potrivit studiului, realizat de cercetători de la Universitatea din Columbia, SUA, persoanele care sunt de obicei fericite, entuziaste şi mulţumite sunt mai ferite de bolile cardiovasculare decât cele care sunt deprimate şi pesimiste.

Autorii studiului spun că este pentru prima oară când se demonstrează o legătură clară între emoţiile pozitive şi afecţiunile inimii.

Liderul echipei de cercetători, dr. Karina Davidson, a precizat că descoperirea indică faptul că este posibilă prevenirea bolilor cardiovasculare prin încurajarea stărilor de bună dispoziţie asupra pacienţilor.

"Dacă testele clinice vor sprijini descoperirile noastre, atunci aceste rezultate vor fi incredibil de importante în descrierea metodelor pe care medicii şi pacienţii le pot folosi pentru o mai bună stare de sănătate", a declarat dr. Davidson.

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani, interval în care cercetătorii au urmărit evoluţia a 1.739 de adulţi sănătoşi care au participat la un sondaj efectuat în 1995.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IQ-ul scăzut - al doilea indicator privind bolile cardiovasculare Nivelul de inteligenţă este al doilea indicator, după fumat, pentru prezicerea afecţiunilor inimii, au anunţat miercuri cercetători britanici, sugerând organizarea unor campanii publice de sănătate destinate cu precădere persoanelor cu un IQ scăzut.
Produsele lactate protejează inima (studiu) Un amplu studiu realizat de cercetători francezi confirmă efectul benefic al consumului de produse lactate în prevenirea diabetului de tip 2 şi a bolilor cardiovasculare, scrie site-ul passionsante.be.
Cuvintele utilizate pe Twitter pot indica riscul cardiovascular al unei comunităţi (studiu) Social media poate fi un indicator al bunăstării psihologice a unei comunităţi şi poate prezice ratele bolilor de inimă, susţin cercetători de la Universitatea din Melbourne (Australia) şi Universitatea din Pennsylvania (SUA), care au descoperit modul în care reţelele de socializare pot oferi astfel...
Viaţa la mare altitudine poate reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare (studiu) Viaţa la mare altitudine poate reduce riscul de a muri din cauza cardiopatiei ischemice şi ajută la creşterea duratei de viaţă, se menţionează într-un studiu realizat de cercetători americani. Potrivit agenţiei Xinhua, la această această concluzie au ajuns cercetători de la Şcoala de Medicină a Universităţii...
Bolile de inimă vor costa Europa 162 de miliarde de dolari pe an în 2020 Costurile economice ale bolilor cardiovasculare în Europa ar urma să crească până la 162 de miliarde de dolari pe an în 2020, arată un nou studiu publicat joi de Centre for Economics and Business Research (CEBR), transmite CNBC.
Regimul vegetarian protejează inima (studiu) Alimentaţia vegetariană exercită un efect protector împotriva bolilor cardiovasculare, lucru care confirmă importanţa unui regim echilibrat. Într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford şi apărut în The American Journal of Clinical Nutrition, se apreciază că riscul de spitalizare...