Cele mai citite
 


Campania de vaccinare anti HPV se extinde
duminică, 21 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea fetiţelor cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani se va putea realiza, începând din luna martie, şi prin intermediul cabinetelor de ginecologie şi al cabinetelor de planificare familială din sistemul sanitar, nu numai în cabinetele şcolare şi ale medicilor de familie, aşa cum era prevăzut până în prezent.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, vineri, AGERPRES, şi femeile cu vârsta peste 24 de ani se vor putea vaccina gratuit în cabinetele ginecologice şi de planificare familială din sistemul sanitar, dar numai la recomandarea medicului ginecolog.
Noile măsuri au fost decise de Ministerul Sănătăţii în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Comisiilor de specialitate de medicină de familie şi obstetrică-ginecologie.
Până la data de 17 februarie 2010 au fost vaccinate 11.731 de fete cu vârsta între 12-14 ani, 3.365 de tinere cu vârsta între 15-19 ani şi 1.228 de tinere cu vârsta între 20-24 ani.
Vaccinarea este gratuită şi va continua şi în acest an, precizează comunicatul.
Începând din luna noiembrie 2009, Ministerul Sănătăţii a demarat a doua campanie de vaccinare anti HPV, în urma rezultatelor studiului realizat la nivel naţional pentru evaluarea Campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare anti HPV.
Conform acestuia, 52% dintre cei care şi-au exprimat o decizie de acţiune sunt de acord cu vaccinarea fetiţelor lor în vârstă de 12-14 ani. În luna decembrie 2009, s-a hotărât şi extinderea campaniei de vaccinare la toate fetele cuprinse în grupa de vârsta 12-24 ani, atât prin cabinetele medicale din unităţile de învăţământ, cât şi prin cabinetele medicilor de familie, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea de Obstetrică şi Ginecologie susţine lansarea campaniei de vaccinare anti HPV la cerere Societatea de Obstetrică şi Ginecologie susţine lansarea campaniei de vaccinare anti HPV la cerere şi consideră că pentru a creşte acceptanţa şi încrederea în vaccinarea anti HPV, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) şi cadrele medicale specializate trebuie să lanseze în 2013 un program de vaccinare...
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine începerea campaniei naţionale de vaccinare Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine, într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES, preocuparea Ministerului Sănătăţii de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Bulgaria a demarat, în luna octombrie, campania națională de vaccinare împotriva HPV Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că România a rămas printre ultimele țări din Uniunea Europeană în care nu s-a implementat, încă, un program național de vaccinare împotriva HPV.
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...