Cele mai citite
 


Centru de dializă privat, în valoare de 2 milioane de euro, inaugurat la Sângeorgiu de Mureş
duminică, 21 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Al şaselea centru privat de dializă din România a fost inaugurat, vineri, la Sângeorgiu de Mureş, de compania germană B|Braun Avitum, în urma unei investiţii în valoare de 2 milioane de euro.
Directorul general al B|Braun Avitum România, Gheorghe Bulat, a declarat, într-o conferinţă de presă, că această companie îşi continuă programul de expansiune pe piaţa românească a serviciilor private de dializă prin deschiderea noului centru situat în apropiere de municipiul Târgu Mureş.
Potrivit acestuia, centrul este dotat cu aparatură ultramodernă, perfect adaptată nevoilor fiecărui pacient, are facilităţile necesare optimizării timpului petrecut în dializă şi este singurul din ţară care este dotat cu un soft ADIMEA.
Gheorghe Bulat susţine că sistemul permite pacienţilor să vadă pe monitor calitatea actului de dializă, iar din acest punct de vedere centrul de dializă de la Sângeorgiu de Mureş va fi unul pilot.
Potrivit reprezentanţilor companiei, analizele pacienţilor dializaţi se fac gratuit, în conformitate cu normele europene de igienă şi protecţie, iar toate costurile aferente tratamentului şi analizelor sunt suportate de Programul Naţional de Dializă, derulat prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Evaluarea pacienţilor din punct de vedere medical se face conform ghidurilor europene de bună practică a dializei.
Gheorghe Bulat a precizat că la noul centru de dializă din Sângeorgiu de Mureş există în acest moment 114 pacienţi, încă capacitatea maximă a acestuia este de 180.
Şeful regional al B|Braun Avitum din Austria, Manfred Mahrle, a ţinut să precizeze că personalul angajat în cadrul centrului de la Sângeorgiu de Mureş are aceeaşi calitate profesională ca şi cel din celelalte centre B|Braun Avitum din Europa.
În interiorul noului centru de la Târgu Mureş va funcţiona un cabinet medical dotat cu EKG, un analizor al echilibrului acido-bazic şi un ecograf, necesare atât evaluării pacienţilor dializaţi, cât şi examinării pacienţilor cu boală cronică de rinichi aflaţi în predializă.
Centrul inaugurat vineri oferă toate serviciile necesare celor 113 pacienţi, inclusiv hrană, programe TV prin cablu, acces la internet şi programe sociale.
B|Braun Avitum este prezent în Romania din anul 2004, cu investiţii directe de peste 8 milioane de euro şi desfăşoară activităţi în 6 centre de dializă proprii din Timişoara, Târgu Mureş, Sighişoara, Botoşani, Sfântu Gheorghe şi Târgu Jiu.
B|Braun Avitum este unul dintre liderii domeniului aparaturii şi produselor medicale, la nivel global având peste 38.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 3,8 miliarde euro în anul 2008.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Centru de dializă realizat în urma unei investiţii de peste un milion de euro Al doilea centru modern de dializă din judeţul Mureş a fost deschis, miercuri, la Târgu Mureş, în urma unei investiţii în valoare de peste un milion de euro, făcută de un grup investiţional românesc.
O nouă promisiune îndeplinită: IHS deschide porţile noului Centru de Nefrologie şi Dializă IHS Craiova - Terapii integrate pentru pacienţi cu Boală Cronică de Rinichi International Healthcare Systems (IHS), companie membră a grupului SofMedica, a inaugurat astăzi noul sediu al Centrului de Nefrologie şi Dializă din Craiova. Acesta a fost conceput din start pentru a răspunde nevoilor specifice ale unui număr în creştere de pacienţi, dintr-un mare municipiu...
Mureş: Specialişti din 9 ţări, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională 'CardioNET' Specialişti din nouă ţări participă, de miercuri până sâmbătă, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie 'CardioNET', organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Maghiară de Cardiologie şi Centrul Medical Cardiomed, în colaborare...
Preşedintele Societăţii Române de Nefrologie: Rata mortalităţii în dializă la noi e sub media europeană Rata mortalităţii în România, în dializă, este sub media europeană, doctorii nefrologi de la noi mândrindu-se, de asemenea, cu cea mai mare rată de includere în dializă din Europa, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, care va fi publicat duminică, 27 octombrie, prof. univ. dr. Eugen Moţa, p...
Pacienţii care fac dializă se pot bucura acum de un nou sejur la munte, la IHS Buşteni, unde îi aşteaptă un peisaj mirific cu multă zăpadă IHS (International Healthcare Systems) continuă campania “Dializa în vacanţă”, prin care pacienţii care suferă de insuficienţă renală cronică, se pot bucura de un nou sejur în staṭiunile de pe Valea Prahovei, alături de cei dragi, fără a avea grija tratamentului medical.
Cristian Buşoi: Până în prezent au fost tipărite peste 4.000.000 de carduri de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a tipărit până în prezent peste 4.000.000 de carduri de sănătate, distribuirea acestora urmând să se facă, gratuit, prin poştă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.