Cele mai citite
 


Teleorman: Donaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă
duminică, 21 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O donaţie în valoare de 250.000 de lei, constând în paturi moderne de terapie intensivă, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria prin grija Consiliului Local.
Şeful secţiei de terapie intensivă, medicul Olimpia Creţu, care a prezentat vineri modul lor de utilizare, a declarat că paturile complexe, ultraperformante, permit efectuarea mai multor proceduri medicale pentru pacienţii cu probleme deosebite, imobilizaţi.
Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a afirmat că banii pentru cele opt paturi provin din vânzarea unor cabinete medicale, conform legii.
Astfel de surse financiare vor fi folosite şi pentru dotarea a două cabinete stomatologice care se vor deschide la tot atâtea licee din Alexandria, a susţinut acesta.
Directorul celei mai mari unităţi spitaliceşti din Teleorman, Florentina Cătrună, crede că actele de sponsorizare sunt binevenite, mai ales într-o perioadă cu restricţii financiare pentru sectorul sanitar.
La spitalul din Alexandria, care are circa 600 de paturi, au mai fost făcute anul trecut donaţii din partea Ambasadei Japoniei la Bucureşti, Consiliului Judeţean Teleorman, BCR şi a altor sponsori generoşi, banii fiind utilizaţi pentru modernizarea unor secţii şi a blocului operator, înlocuirea vechii centrale termice şi a maşinilor din spălătorie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Alba: Două ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Două ambulanţe SMURD, de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene, au intrat joi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Banat' Timiş.