Cele mai citite
 


Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Timişoara
sâmbătă, 20 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 20 feb /Agerpres/ - La Spitalul Judeţean Timişoara a avut loc, sâmbătă, a doua prelevare de organe din acest an, donorul fiind un bărbat de 29 de ani din Arad, care a căzut de la înălţime.
Potrivit şefului Clinicii de Anestezie Terapie intensivă a spitalului, Dorel Săndesc, bărbatul a fost internat în spitalul din Timişoara joi seară, în comă de gradul 4/5, şi a fost declarată moartea cerebrală vineri seară, la ora 18,00.
'Ficatul prelevat a fost transportat la Bucureşti, iar rinichii vor ajunge la Cluj. Inima s-a dovedit a avea probleme, drept care nu va putea fi folosită pentru transplant', a declarat Săndesc.
Medicul a mai spus că şansele de supravieţuire ale victimei erau nule, iar familia şi-a dat acceptul pentru prelevarea organelor, după ce a văzut rezultatele encefalogramei bărbatului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.
Timiş: Prelevare de organe de la un tânăr de 24 de ani Timişoara, 18 feb /Agerpres/ - La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost efectuată, în noaptea de joi spre vineri, cea de-a şasea prelevare se organe din acest an, intervenţia fiind realizată cu participarea a două echipe de chirurgi din Bucureşti şi Cluj...
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Ficatul şi rinichii prelevaţi de la un acidentat vor salva alte vieţi Cea de-a doua prelevare de organe din acest an, în mai puţin de o săptămână, a avut loc la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, în noaptea de miercuri spre joi, de această dată recoltându-se rinichii şi ficatul unei victime.