Cele mai citite
 


Iaşi: Cadre medicale, agresate de un consumator de plante etnobotanice
sâmbătă, 20 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 20 feb /Agerpres/ - Un bărbat care a fumat produse etnobotanice a sărit la bătaie la personalul medical care încerca să îi salveze viaţa.
Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost dus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, după ce a suferit o intoxicaţie cu plante cu efect halucinogen. Cu toate că abia mai putea merge şi avea halucinaţii, pacientul s-a împotrivit tratamentului, încercând să rănească personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţe.
'Pacientul prezenta intoxicaţie acută exogenă cu produse etnobotanice. Avea dureri de cap, ameţeală, sindrom halucinator şi heteroagresivitate extremă, fiind necesară intervenţia poliţiei pentru protejarea personalului medical. A rămas internat pentru tratament', a spus dr. Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe 'Sf. Ioan'.
Începând de pe 15 februarie, vânzarea, cumpărarea sau consumul substanţelor cu efect halucinogen, cuprinse în lista celor 36 interzise prin lege, este pedepsită cu închisoarea. Cu toate acestea, printr-un simplu SMS, consumatorii de plante etnobotanice îşi fixează puncte de întâlnire cu persoanele care până de curând au fost comercializaţi de droguri legale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.