Cele mai citite
 


Şase vieţi salvate de doi donatori aflaţi în moarte cerebrală
sâmbătă, 20 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 20 feb /Agerpres/ - Doi donatori aflaţi în moarte cerebrală, unul de la Timişoara şi altul de la Bucureşti, au salvat, sâmbătă, şase vieţi.
'Am prelevat ficatul şi rinichii de la doi donatori aflaţi în moarte cerebrală, unul de la Timişoara, altul de la Bucureşti. Doi dintre rinichi au ajuns la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, doi rinichi la Institutul de Urologie şi Transplant din Bucureşti, iar ficatul la Institutul de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din Bucureşti. De la începutul anului şi până în prezent au fost realizate 25 de transplanturi de rinichi, cu organe de la donatori cadavru şi 12 transplanturi de ficat', a declarat pentru AGERPRES dr. Victor Zota, coordonatorul Programului Naţional de Transplant.
'Am terminat prima intervenţie şi urmează să intrăm cu al doilea transplant', a declarat prof. dr. Irinel Popescu, directorul Institutului de Transplant Hepatic
El a spus că la prima intervenţie a fost retransplantat ficatul la un pacient care a suferit o insuficienţă hepatică după primul transplant, iar al doilea ficat urmează să fie transplant în cursul serii de sâmbătă, unui bărbat de 55 de ani, cu ciroză toxică.
La Spitalul Judeţean Timişoara a avut loc, sâmbătă dimineaţă, a doua prelevare de organe din acest an, donorul fiind un bărbat de 29 de ani din Arad, care a căzut de la înălţime.
Potrivit şefului Clinicii de Anestezie Terapie intensivă a spitalului, Dorel Săndesc, bărbatul a fost internat în spitalul din Timişoara joi seară, în comă de gradul 4/5, şi a fost declarată moartea cerebrală vineri seară, la ora 18,00.
'Ficatul prelevat a fost transportat la Bucureşti, iar rinichii au fost trimişi la Cluj. Inima s-a dovedit a avea probleme, drept care nu va putea fi folosită pentru transplant', a declarat Săndesc. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Treizeci de ani de la primul transplant în România Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - La împlinirea a 30 de ani de la efectuarea primului transplant renal din România, prof.dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, care a făcut parte din echipa de chirurgi care a realizat intervenţia chirurgicală în premieră, declară că...
Harghita: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 18 iun /Agerpres/- Mai multe echipe de medici specialişti au efectuat sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o nouă prelevare de multi-organ, donatorul fiind un bărbat de 51 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.
Donarea de organe, o problemă în toată lumea Viena, 11 dec - Trimisul special al AGERPRES, Cornelia Stanciu, transmite: Donarea de organe este o problemă în toată lumea, reflectată în listele lungi de aşteptare, care la nivelul Europei cuprind aproximativ 67.064 de persoane cu vârste între 25 şi 60 de ani, 52.000 fiind în aşteptare pentru un transplant...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Ziua Naţională a Transplantului - Istoria transplantului de organe şi ţesuturi în România Începând cu anul 2005, în România se sărbătoreşte, urmând modelul European, Ziua Naţională a Transplantului, la 30 aprilie.