Cele mai citite
 


Cluj: Două noi transplanturi renale, la Institutul de Urologie
duminică, 21 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 21 feb /Agerpres/ - Cei doi rinichi prelevaţi sâmbătă, la Spitalul Judeţean Timişoara, de la un bărbat de 26 aflat în moarte cerebrală au fost transplantaţi, în seara aceleiaşi zile, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, de o echipă de medici condusă de prof. univ. dr. Mihai Lucan, la două paciente suferinde cronic, care erau dializate.
''Au fost două operaţii fără probleme, la două paciente, de 35 şi 40 de ani, care se aflau pe listele noastre de aşteptare. Nu au fost anomalii anatomice iar intervenţiile au decurs normal. Prima operaţie am efectuat-o eu iar cea de-a doua, medicul Ciprian Lucan. Ambele paciente se simt bine în acest moment'' - a declarat duminică, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Mihai Lucan.
Reputatul chirurg a spus, totodată, că va organiza în luna martie, la Cluj-Napoca, ''Ziua recunoştinţei în transplant'', prilej cu care se vor întâlni familiile donatorilor cu pacienţii care au putut să treacă, graţie transplantului, de marele impas al vieţii lor.
La Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj a fost realizată, în luna ianuarie a acestui an, în premieră medicală în Europa de Est, o extirpare de glandă suprarenală la o pacientă de 33 de ani, cu ajutorul unui robot Da Vinci cu patru braţe. Dificila operaţie a fost condusă de profesorul Mihai Lucan.
Tot în luna ianuarie, profesorul Lucan a realizat două intervenţii chirurgicale de transplant de rinichi, la o fetiţă de 14 ani din Iaşi şi la o femeie de 31 de ani din Petroşani, operaţiile, care au durat aproximativ şapte ore, reprezentând de asemenea premiere în Europa de Est. Rinichii au fost prelevaţi tot cu robotul Da Vinci, la Institutul clujean de Urologie şi Transplant Renal, de la mama fetiţei şi, respectiv, de la soacra pacientei de 31 de ani. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Treizeci de ani de la primul transplant în România Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - La împlinirea a 30 de ani de la efectuarea primului transplant renal din România, prof.dr. Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, care a făcut parte din echipa de chirurgi care a realizat intervenţia chirurgicală în premieră, declară că...
Cluj: Premieră la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Medicul urolog Mihai Lucan a realizat prima operaţie de transplant din ţară, de la un pacient cu stop cardio-respirator ireversibil şi care, în acelaşi timp, se afla şi în moarte cerebrală.
Cluj: Ziua Recunoştinţei în Transplant Teatrul Naţional ''Lucian Blaga'' găzduieşte, sâmbătă, ''Ziua Recunoştinţei în Transplant'', eveniment iniţiat de prestigiosul prof. univ. dr. Mihai Lucan, care a efectuat un număr record de transplanturi renale în România, unele în premieră naţională şi mondială.
Şase vieţi salvate de doi donatori aflaţi în moarte cerebrală Bucureşti, 20 feb /Agerpres/ - Doi donatori aflaţi în moarte cerebrală, unul de la Timişoara şi altul de la Bucureşti, au salvat, sâmbătă, şase vieţi.
Cluj: Premieră medicală la Institutul de Transplant Renal O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, condusă de profesorul Mihai Lucan, a realizat miercuri, în premieră naţională, o operaţie de transplant de rinichi unui pacient care a mai suferit, în urmă cu şase ani, şi un transplant cardiac.
Cluj: Mihai Lucan - Nu există gest mai dumnezeiesc decât să dăruieşti viaţă dincolo de moarte Directorul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mihai Lucan, a evidenţiat sâmbătă seara, în discursul rostit la prima celebrare din România a ''Zilei Recunoştinţei în Transplant'', că multă vreme pentru reuşita acţiunilor unui transplant renal au fost felicitaţi...