Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: O femeie diagnosticată cu botulism a murit
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie de 50 de ani din municipiul Bistriţa, diagnosticată în urmă cu trei săptămâni cu botulism, a murit duminică într-o clinică din Târgu Mureş, în urma complicaţiilor apărute din cauza bolii.
Maria Hormurean fusese internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa în data de 1 februarie, prezentând simptome de botulism. Pentru că femeia a declarat că mâncase, în 27 ianuarie, o conservă de peşte, medicii au crezut că au de-a face cu toxina botulinică de tip E şi au internat pacienta la secţia de boli infecţioase.

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, o săptămână mai târziu, diagnosticul de botulism pus de medicii bistriţeni, dar s-a dovedit că nu din cauza conservei de peşte s-a infectat femeia cu bacteria Clostridium botulinum, pentru că toxina botulinică identificată nu a fost de tip E, ci de tip B, specifică produselor conservate preparate în casă.

Între timp, fără a mai aştepta verdictul specialiştilor de la Bucureşti, familia pacientei a decis să o transfere la o clinică din Târgu Mureş, având în vedere că apăruseră unele tulburări respiratorii.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud au recoltat probe din murăturile găsite acasă la familia Hormurean şi au stabilit că femeia a contactat boala de la castraveţii muraţi pe care îi avea în cămară.

'Din probele care s-au recoltat de la domiciliul femeii, am reuşit să izolăm bacteria Clostridium botulinum într-o probă de castravete murat, preparat în casă. De fapt, am mai găsit în acel borcan doar un sfert de castravete. Am mai luat probe de la încă două tipuri de murături, dar doar în castravete am găsit bacteria respectivă' - a declarat pentru AGERPRES directorul DSVSA, Ioan Bogolin.

Corpul femeii va fi adus acasă luni iar înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, miercuri.

Ultimul caz de botulism din judeţul Bistriţa-Năsăud a apărut în urmă cu aproape trei ani, la un bărbat de 38 ani din comuna Petru Rareş, care mâncase o conservă de ton importată din Thailanda, însă pacientul a supravieţuit. Medicii veterinari au oprit, atunci, de la comercializare întregul lot din care provenea produsul contaminat, dar, ulterior, nu au mai găsit toxină botulinică în niciuna dintre conservele din care au prelevat probe.

Botulismul este o formă acută de intoxicaţie, provocată prin ingestia de toxină botulinică produsă de Clostridium botulinum, caracterizată prin predominanţa manifestărilor neurologice. Toxina botulinică este cea mai puternică toxină cunoscută iar transmiterea la om se face prin alimente care conţin toxina botulinică preformată. Mortalitatea în cazul acestei boli este de 30%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Suspiciune de botulism la o femeie de 50 de ani Bistriţa, 3 feb /Agerpres/ - O femeie de 50 de ani din municipiul Bistriţa este internată la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă cu suspiciunea de botulism, după ce, spune ea, a consumat în urmă cu o săptămână o conservă de peşte.
Bistriţa-Năsăud: Botulism confirmat la o femeie de 50 de ani Bistriţa, 8 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, luni, diagnosticul de botulism pus de medicii bistriţeni unei femei de 50 de ani, din municipiul Bistriţa, care a fost internată în urmă cu o săptămână în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, însă nu...
A fost descoperit un nou tip de toxină botulinică, dar detaliile sunt secrete din raţiuni de securitate Cercetători din cadrul Departamentului pentru sănătate publică din California au raportat descoperirea, pentru prima dată în ultimii 40 de ani, a unei noi tulpini de toxină botulinică. Despre această descoperire s-a scris în două articole şi un editorial publicate în prestigioasa revistă ştiinţifică...
Cand trebuie sa apelezi la toxina botulinica si la ce rezultate sa te astepti De fiecare data cand zambim, radem sau ne incruntam, muschii delicati de sub piele se contracta, dand nastere ridurilor si pliurilor cutanate de expresie. De-a lungul timpului, contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adancirea pliurilor si la permanentizarea acestora...
Botox şi tetanos, un cocteil surprinzător împotriva epilepsiei şi durerilor cronice Există două bacterii cu care oamenii, de obicei, nu vor să aibă de-a face: prima este responsabilă de botulism, cealaltă de tetanos. Cu toate acestea, oameni de ştiinţă au creat din cele două un tratament împotriva epilepsiei şi durerilor cronice, informează cotidianul francez Le Monde.
Tratamentele cu botox mereu la moda Fiecare femeie are modalitatea ei prin care are grija de tenul si de felul in care arata. Studiile spun ca prima impresie se formeaza in mai putin de zece secunde, acesta fiind si motivul pentru care imaginea poate sa fie uneori parte din succesul nostru personal. Operatiile estetice, tratamentele...