Cele mai citite
 


Mehedinţi: Deficit de personal la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului judeţean din Drobeta Turnu Severin se confruntă cu o acută criză de personal, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Potrivit sursei citate, în sistem lucrează 90 de salariaţi, dar pentru desfăşurarea în condiţii optime a asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească ar mai fi nevoie de circa 30 de angajaţi, dintre care un medic generalist, un medic specialist în urgenţe, un pediatru, restul de necesar fiind asistenţi medicali, infirmieri, brancardieri şi îngrijitori.

'Pentru rezolvarea acestui deficit de personal au fost începute demersurile la Ministerul Sănătăţii pentru deblocarea posturilor. Cu siguranţă vom primi ajutorul solicitat', a precizat Ionovici.

Situaţia respectivă s-a înregistrat la UPU întrucât tinerii medici, absolvenţi ai facultăţilor de profil, preferă centrele universitare sau să plece în străinătate unde sunt oferte de muncă mai atractive.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Gorj: Spitalul Judeţean Târgu-Jiu scoate la concurs trei posturi de medic Târgu-Jiu, 15 dec /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu scoate la concurs trei posturi de medic la tot atâtea secţii ale unităţii, până în prezent înscriindu-se câte un candidat pentru fiecare post.
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
Mehedinţi: Cinci intervenţii de asistenţă medicală rezolvate de SMURD Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, marţi, în cinci cazuri în care au acordat primul ajutor de urgenţă unor persoane din localităţile Drobeta Turnu Severin, Cremenea de Jos, Comanda şi Albuleşti.