Cele mai citite
 


Laptele praf franţuzesc importat de Coreea de Sud nu este contaminat cu bacterii periculoase
marţi, 24 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Paris, 24 feb /Agerpres/ - Analizele efectuate în Franţa pe eşantioane de lapte praf Vitagermine pentru bebeluşi au demonstrat ”absenţa urmelor” enterobacteriei Sakazaki, care ar fi fost detectată săptămâna trecută de autorităţile veterinare sud-coreene, au anunţat marţi surse concordante, potrivit AFP.

”Analizele făcute la sfârşitul săptămânii trecute de laboratoarele independente, cerute de producător şi de autorităţile franceze, pe eşantioanele produselor reclamate au confirmat absenţa urmelor acestei bacterii”, a afirmat societatea franceză Vitagermine într-un comunicat.

Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor din Franţa a confirmat de asemenea absenţa bacteriei Sakazaki, cauzatoare de meningită şi de enterită.
Serviciile veterinare coreene (NVRQS) au anunţat că ar fi detectat la 17 februarie urme ale enterobacteriei Sakazaki într-un lot de 135 kg de cutii de lapte praf pentru sugari produs de Vitagermine şi importat în ianuarie, dar nedistribuit clienţilor.
Responsabilii societăţii franceze Vitagermine, cu sediul la Canéjean, lângă Bordeaux, au afirmat la rândul lor că 'analizele sistematice făcute pe loturile trimise în Coreea, înainte de expediţie, nu au relevat nicio problemă'. Compania efectuează în mod curent '30 de teste' pe fiecare lot de lapte în cursul fabricaţiei. Laptele suspectat de sud-coreeni poartă numele 'Baby Nat'.

Serviciile veterinare de la Seul au afirmat că vor face publice propriile noi analize în cursul acestei săptămâni, autorităţile sud-coreene putând să ordone retragerea produselor lactate de pe piaţă, dacă testele se vor dovedi pozitive.AGERPRES/(Andrei Vălan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coreea de Sud: bacterie periculoasă descoperită în laptele praf provenit din Franţa Seul, 17 feb /Agerpres/ - O bacterie periculoasă a fost descoperită în laptele praf pentru copii produs de societatea franceză Vitagermine, au anunţat marţi autorităţile veterinare din Coreea de Sud, care vor reînnoi testele pe alte loturi din acelaşi produs, informează AFP.
DSP Suceava distribuie lapte praf pentru sugari Direcţia de Sănătate Publică Suceava va distribui medicilor de familie din judeţ peste 6.500 de cutii de lapte praf pentru sugari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu.
Coreea de Sud nu raportează cazuri noi de MERS, pentru prima dată în ultimele 16 zile Ministerul Sănătăţii de la Seul a anunţat sâmbătă că în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat noi cazuri de contaminare cu MERS (Middle East Respiratory Syndrome), pentru prima dată în 16 zile, relatează Yonhap şi Reuters.
Lapte praf gratuit pentru 355 de bebeluşi din sectorul 4 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 a început distribuirea gratuită a 1.125 de cutii de lapte praf, pentru cei 355 nou-născuţi, de la începutul acestui an, conform programului derulat de Ministerul Sănătăţii.
Suceava: Primăriile au primit a doua tranşă de lapte praf pentru sugari Direcţia de sănătate publică (DSP) Suceava a repartizat către primării cea de a doua tranşă de lapte praf destinată sugarilor cu vârste între 0 şi 12 luni, acordată gratuit celor care nu pot beneficia de lapte matern, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu.
Suceava: DSP a repartizat primăriilor laptele praf pentru sugari Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a achiziţionat peste 3.700 de cutii cu lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care, în prezent, sunt repartizate, în funcţie de necesar, primăriilor din judeţ, a declarat presei, marţi, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.