Cele mai citite
 


Bebeluşul născut prematur de la Lehliu a ajuns la Maternitatea Filantropia
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor a adus, luni după amiază, un nou născut prematur la maternitatea Filantropia din Capitală.
Şefa Departamentului de Neonatologie al Maternităţii Filantropia, dr. Cornelia Preda, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de un bebeluş de 2,550 kg, născut la spitalul din Lehliu, care nu a putut fi investigat acolo întrucât spitalul din localitate nu dispune de neonatologie.

''După nota obţinută la naştere, se pare că are şi o uşoară hipoxie. Există şi riscul unei infecţii materno-fetale, trebuie să vedem dacă mama a fost supravegheată. Vom efectuua mai multe investigaţii, şi o radiografie. Starea lui în prezent este stabilă'. a spus dr. Preda.

Conducerea Spitalului din Lehliu-Gară a solicitat luni intervenţia unui elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) cu un echipaj SMURD pentru a transporta un nou-născut la un spital din Bucureşti.

''Respectivul copil nu sugea şi trebuia hidratat. Copilul s-a născut prematur cu o greutate mai mică la naştere, de 2,250 kg. Astăzi nu a funcţionat unitatea de transport pentru nou-născuţi şi din acest motiv am cerut ajutorul'' a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical Mihaela Dumitrescu.

''Nou-născuţii se transportă în condiţii speciale, mai ales pe vreme de iarnă, cu temperatură adecvată'', a adăugat medicul.

Elicopterul MAI, având la bord un echipaj SMURD, a plecat luni în jurul orei 11,00 către oraşul Lehliu, de unde a preluat nou-născutul pentru a-l transporta la Bucureşti, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Un elicopter al MAI a transportat un nou-născut de la Spitalul din Lehliu-Gară la Bucureşti Conducerea Spitalului din Lehliu-Gară a solicitat luni intervenţia unui elicopter al ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) cu un echipaj SMURD pentru a transporta un nou-născut la un spital din Bucureşti.
Încă un bebeluş dintre victimele tragediei de la Giuleşti a murit Bucureşti, 12 sep /Agerpres/ - Un nou-născut adus la spitalul Grigore Alexandrescu după incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit, duminică, ridicând la şase bilanţul bebeluşilor morţi în tragedia produsă în luna august.
Argeş: Nou-născut prematur transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti Un nou-născut prematur, care prezenta o malformaţie toracică şi suferea de insuficienţă respiratorie, a fost preluat miercuri de un elicopter SMURD de la Curtea de Argeş şi a fost transportat la un spital din Bucureşti, unde va primi îngrijiri medicale de specialitate.
Program pentru profilaxia infecţiei cu virus scinţial Asociaţia de Neonatologie din România şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' anunţă începerea sezonului pentru proflaxia infecţiei cu Virusul Sinciţial Respirator (VSR).
Un al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit Încă un nou-născut de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a murit în timpul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, numărul bebeluşilor decedaţi în urma incendiului ridicându-se astfel la patru.
Argeş: Nou-născut transportat cu elicopterul la Bucureşti Un nou-născut, adus pe lume înainte de termen de o femeie din Piteşti, a fost transportat luni cu un elicopter SMURD la Spitalul Municipal din Bucureşti pentru îngrijiri de specialitate, starea lui fiind gravă.