Cele mai citite
 


Rotary marchează 25 de ani de luptă împotriva poliomielitei
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facultatea de Medicină din Bucureşti şi Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu din Iaşi vor fi iluminate, marţi, cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Rotary International şi a 25 de ani de luptă pentru combaterea poliomielitei, evenimentul fiind organizat de Cluburile Rotary din Districtul 2241 România şi Republica Moldova.
'Am ales această clădire reprezentativă a Bucureştiului pentru însemnătatea sa ca instituţie universitară, cât şi datorită aspectului său deosebit, atât la interior, cât şi la exterior. Este o ocazie specială, pentru care am conceput un program deosebit de interesant'', a declarat vicepreşedintele Rotary Club Bucureşti, Anca Manea.
Rotary a contribuit cu peste 850 milioane de dolari pentru a imuniza împotriva poliomielitei mai mult de 2 miliarde de copii din 122 de ţări ale lumii.
Rotary încearcă să strângă 200 de milioane de dolari, în contrapartida donaţiei de 350 milioane de dolari venită de la Fundaţia Bill & Melinda Gates, până acum strângându-se 100 milioane de dolari.
În cadrul acestui program mondial, Rotary luptă alături de OMS, UNICEF şi CDC (US Centers for Disease Control and Prevention) pentru eradicarea poliomielitei la nivel global până în anul 2012.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Aproximativ 2000 de locuri la UMF Gr. T. Popa, în anul universitar 2016-2017 Aproximativ 2000 de locuri sunt scoase la admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi pentru anul universitar 2016-2017, examenele fiind de tip grilă.
Iaşi: Prefectul propunea acordarea titlului de 'cetăţean de onoare' pentru salvatorii SMURD care au murit în R. Moldova Prefectul Marian Grigoraş a propus ca salvatorii SMURD, care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Republica Moldova, să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului reşedinţă.
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: Nume de marcă vor sosi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei...
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...
Nume de marcă vor sosi la Iaşi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare...