Cele mai citite
 


Sindicatele din sănătate au demarat acţiunile de protest
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Sindicatelor Solidaritatea Sanitară a declanşat prima acţiune de protest, şi anume contestarea recalculării salariilor , a anunţat preşedintele Federaţiei.
Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România le recomandă tuturor salariaţilor din sectorul sanitar, care sunt nemulţumiţi de salariul pentru luna ianuarie 2010, să depună contestaţii faţă de modul în care le-a fost recalculat salariul, în conformitate cu prevederile art. 34 din Legea 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
'Sunt sfătuiţi să recurgă la acest gest toţi salariaţii care au un venit mai mic decât în luna decembrie 2009, cei care nu au beneficiat de evaluare în 2009, salariaţii cărora nu le-au fost incluse sporurile în salariul de bază ori nu le-au fost luate în considerare unele sporuri pe care le-au primit sau trebuiau să le primească în anul 2009', precizează Rotilă.
În condiţiile legii, susţin sindicaliştii, unităţile sunt obligate să emită decizii privind recalcularea salariului pe care să le comunice salariaţilor cu semnătură de primire, acesta fiind actul administrativ la care se referă alin. 2 al art. 34 din Legea unică de salarizare.
Totodată, având în vedere prevederile art. 3 din Ordinul comun al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Finanţelor Publice nr. 32/42/ 2010 Solidaritatea Sanitară cere tuturor organizaţiilor sindicale din sectorul sanitar să centralizeze toate contestaţiile depuse individual şi să înainteze o contestaţie colectivă a modului de calcul a salariilor, în numele membrilor de sindicat către Agenţiile Teritoriale pentru Prestaţii Sociale, responsabile de controlul aplicării legii 330/2009 în teritoriu.
În situaţia în care unităţile nu soluţionează contestaţiile în mod favorabil salariaţilor în termenul legal de 10 zile, Federaţia recomandă sindicaliştior să facă acţiune în instanţă.
Solidaritatea Sanitară va transmite membrilor de sindicat modelul de cerere de chemare în judecată în faţa instanţelor de contencios administrativ şi le va acorda sprijin juridic, beneficiind în acest sens şi de sprijinul reţelei de jurişti a CNS 'Cartel Alfa' răspândită în toată ţara.
Solidaritatea Socială face precizarea că acest demers face parte din prima etapă a programului de acţiuni de protest stabilit împreună cu celelalte federaţii bugetare din cadrul CNS Cartel Alfa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia "Solidaritatea Sanitară": Solicitările sindicaliştilor din Administraţie sunt legitime Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România anunţă că este solidară cu greva declanşată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie şi consideră că solicitările acesteia sunt legitime şi îndreptăţite, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Comunicat de presă - Federaţia Solidaritatea Sanitară din România Asistentele medicale - cea mai dezavantajată categorie profesională. Peste 6.500 de asistente medicale s-au înscris deja la Protestul inteligent
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Congresul Federaţiei Solidaritatea Sanitară a luat decizia de a nu declanşa grevă în perioada următoare Federaţia Solidaritatea Sanitară din România nu va declanşa grevă în perioada următoare, potrivit unei decizii luate vineri de Congresul FSS.
Comunicat de presă - Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România Concluziile studiului Analiza principalelor probleme ale cu care se confruntă asistentele medicale din unităţile publice de sănătate (2016)