Cele mai citite
 


Emiratele Arabe Unite se vor debarasa de mii de embrioni umani congelaţi
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O clinică publică din Dubai se va debarasa săptămânile viitoare de câteva mii de embrioni umani congelaţi, în urma unei legi federale care interzice stocarea embrionilor invocând considerente religioase, informează luni cotidianul Khaleej Times, transmite AFP.
O lege federală, emisă în 2008, interzice stocarea embrionilor umani pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Aproximativ 5.000 de astfel de embrioni sunt stocaţi la Centrul pentru Fertilitate şi Ginecologie din Dubai. Un stoc similar se află şi la spitalul din Al-Ain, aflat la 150 de kilometri sud-est de Abu Dhabi, capitala Emiratelor, conform aceluiaşi cotidian.

Procesul de fertilizare in vitro produce deseori un surplus de embrioni care erau stocaţi pentru a fi folosiţi ulterior.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în domeniul medical! - Gynera este singura clinică de fertilizare in vitro din România premiată cu Aur la New York Quality Summit Award Pe 26 Mai 2014, a avut loc la New York a 28-a convenţie “International Quality Summit” a programului anual Business Initiative Directions Awards, la care au participat companii din 72 de ţări, alături de lideri din diferite domenii, personalităţi academice şi reprezentanţi diplomatici. În...
Centrul de fertilitate Polisano Sibiu realizeaza proceduri gratuite in cadrul Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii Centrul de fertilitate FIV Polisano – una dintre cele mai mari clinici de fertilizare din Romania, cu o rata de succes de 56% – se numara printre cele 10 clinici din tara selectate de Ministerul Sanatatii in Programul national gratuit de fertilizare in vitro.
Clinica Medsana - Genesis Athens va furniza servicii medicale de ginecologie şi FIV Noua clinică Medsana - Genesis Athens, care va furniza servicii medicale de ginecologie şi (fertilizare in vitro) FIV în România, a fost inaugurată joi, la Bucureşti, de Athens Medical Group (AMG) şi Genesis Athens.
Centru de fertilizare in vitro deschis la Timişoara, la o clinică privată Timişoara, 8 nov /Agerpres/ - Primul spital privat din vestul ţării, Athena Hospital, din Timişoara, a inaugurat, luni, Centrul de fertilizare in vitro şi infertilitate.
Primii tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, la Clinica de Reproducere Umană Mureş Clinica de Reproducere Umană Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, naşterea primilor tripleţi obţinuţi prin fertilizare in vitro, două fetiţe şi un băieţel.
Timiş: Un nou centru de fertilizare in vitro, în perspectivă Conducerea Spitalului de Obstetrică - Ginecologie 'dr. Dumitru Popescu' din Timişoara îşi propune să înfiinţeze un centru de fertilizare in vitro, cel târziu anul viitor, după obţinerea acreditării.