Cele mai citite
 


Mureş: Blocuri operatorii moderne în clinicile de chirurgie ale spitalului judeţean
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a inaugurat, luni, cele două blocuri operatorii de la Clinica de Chirurgie I şi Clinica de Chirurgie II, în a căror modernizare s-a investit suma de 1.346.267 de lei.
Managerul SCJU Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a arătat că valoarea lucrărilor de reparaţii a fost de 566.267,27 de lei, din care 436.000 de lei asigurate de Consiliul Judeţean Mureş şi 130.267,27 lei din fonduri proprii, la care se adaugă alte 780.000 de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie.
Potrivit şefului Clinicii de Chirurgie I, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, lucrările au constat în compartimentarea spaţiilor conform normelor Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, fiind folosite materiale şi echipamente conform cerinţelor Uniunii Europene.
Acesta a arătat că, prin finalizarea acestor lucrări, pacienţii internaţi la SCJU Târgu Mureş beneficiază de asistenţă medicală la standarde europene, medicii având la dispoziţie săli de operaţii noi dotate cu aparatură performantă.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Adrian Mureşan, a declarat pentru AGERPRES că blocurile operatorii cuprind automatizări de ultimă generaţie, începând de la uşi, aer condiţionat cu flux laminar şi cu filtre biohepa, obligatorii în sălile de operaţii noi. Acesta a precizat că autoclavele vechi, din 1973, în care sterilizarea dura două-trei ore, au fost înlocuite cu aparatură de sterilizare de ultimă generaţie, unde întreg procesul de sterilizare durează 20 de minute.
În plus, fiecare sală de operaţii cuprinde câte o masă de operaţie pe pernă pneumatică, care poate fi manevrată de un sigur om, lămpi scialitice de ultimă generaţie, prevăzute cu camere de luat de vederi şi cu transmisie live, pe internet, aparate eco-doppler ultra-performante pentru radiografii intra-operatorii, aparatură de sterilizare cu ultraviolete sau aparate de coagulare cu cargon.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Arafat: Centrul de formare SMURD de la Târgu Mureş e cel mai avansat din Europa Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, inaugurat luni, este cel mai avansat din Europa în privinţa dotării, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.