Cele mai citite
 


Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu solicită ghişeu unic pentru formularul E112
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu le-a solicitat, luni, premierului Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, şi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Nicolae Duţă, să facă demersurile necesare pentru organizarea ghişeului unic pentru formularul E112.
Într-o declaraţie politică, Dan Voiculescu menţionează că cetăţenii români au dreptul să beneficieze de îngrijiri medicale în alt stat membru al Uniunii Europene, însă pentru a beneficia de acest drept ei trebuie să îndeplinească formalitatea completării formularului E112, 'procedură extrem de complicată', în opinia senatorului conservator.
În acest context, Dan Voiculescu propune ca termen pentru completarea formularului maxim zece zile.
'Ca în atâtea alte cazuri, statul român, prin iresponsabilitate şi birocraţie, a reuşit să anuleze şi acest drept. Nu a desfăşurat o campanie publică de informare referitoare la formularul E112 şi a creat proceduri extrem de complicate, care descurajează orice bolnav ce are nevoie acută de tratament. Pentru a schimba această situaţie, care descalifică statul român şi pe toţi demnitarii săi, se impune simplificarea etapelor necesare completării formularului E112 după sistemul ghişeului unic şi stabilirea unei durate maxime de finalizare a întregii proceduri, care, în opinia mea, nu ar trebui să depăşească 10 zile', susţine Dan Voiculescu.
Conform articolul 22 alin. (l) lit. (c) din Regulamentul (CEE) nr. 1408171, o persoană are dreptul să beneficieze de îngrijiri medicale în alt stat membru UE decât statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urmă, în cazul în care această persoană a fost autorizată de către instituţia competentă să se deplaseze în alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzător stării sale de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Angajaţii aflaţi în concediu medical, verificaţi la domiciliu Angajaţii aflaţi în concediu medical vor fi verificaţi la domiciliu, iar în cazul în care nu vor fi găsiţi, nu li se va mai plăti concediul medical, potrivit unei reglementări ce urmează, zilele acestea, să fie semnată de primul ministru Emil Boc şi de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în Min.Sănătăţii Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
UPDATE Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi ca secretar de stat în MS Primul-ministru Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, informează Guvernul, printr-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.
Irinel Popescu, noul preşedinte al CNAS Medicul Irinel Popescu a devenit preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi membru în consiliul de administraţie, printr-o decizie a premierului Emil Boc, publicată joi seara, în Monitorul Oficial. Acesta îl va înlocui pe Vasile Ciurchea, eliberat din funcţie de premierul Emil Boc...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.