Cele mai citite
 


Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari
marţi, 23 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au înfuriat pe asiguraţii americani, transmit luni agenţiile internaţionale.
Postat luni pe site-ul oficial al Casei Albe, planul lui Obama ar oferi acoperire medicală unui număr de peste 31 de milioane de americani lipsiţi de acest serviciu esenţial, fără să fie mărit deficitul bugetar uriaş al ţării. În mod vădit, proiectul de lege al Casei Albe omite referirea la ideea asigurării medicale guvernamentale, sprijinită de liberali dar combătută intens de republicani.

Rămâne însă nesigur, comentează AP, dacă un plan atât de ambiţios poate trece de Congres, în condiţiile în care republicanii se opun în bloc reformei medicale, iar unii democraţi sunt indecişi asupra susţinerii unui astfel de proiect, în pofida faptului că anul trecut au sprijinit o reformă revoluţionară a serviciilor medicale.

După un an de eforturi pentru realizarea acestei priorităţi interne şi de blocaje persistente ale republicanilor în cele două camere ale Congresului, preşedintele Barack Obama s-ar putea vedea nevoit să recurgă la o modestă variantă de rezervă. Electoratul, obosit de atâtea dezbateri sterile, a început să privească tot mai puţin favorabil planurile de reformă sanitară ale democraţilor, Partidul Democrat suferind în ultimele luni o restrângere constantă a bazinului său electoral.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
SUA: Legea reformei sănătăţii, avizată de cea mai rezervată comisie a Senatului Comisia de finanţe a Senatului american şi-a dat marţi acordul pentru legile de reformare a domeniului sănătăţii în forma dorită de democraţi, după ce pe 29 septembrie acelaşi organism cheie respinsese acelaşi proiect legislativ cu 15 la 8 voturi, informează miercuri Reuters.
Barack Obama a promulgat reforma istorică a asigurărilor de sănătate Barack Obama a promulgat marţi reforma istorică a asigurărilor de sănătate vizând extinderea asigurării la 32 de milioane de americani, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Modificările la legea privind reforma sistemului american de sănătate, aprobate şi de Camera Reprezentanţilor Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a semnat vineri în mod oficial şi a trimis spre promulgare preşedintelui Barack Obama ultimele modificări la legea revizuită privind reforma sistemului de sănătate, relatează Reuters.
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.