Cele mai citite
 


A fost descoperit mecanismul care explică cum fumul de ţigară afectează ADN-ul
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii de la Centrul de cercertare Cic Biogune (din Ţara Bascilor, nordul Spaniei), împreună cu colegii de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York şi de la Universitatea din acest oraş au descoperit un mecanism care explică cum fumul de ţigară afectează ADN-ul, transmite luni Efe.
Când o celulă se divide, trebuie să reproducă genomul - un proces care este realizat de nişte proteine denomite polimeraze.

În anumite situaţii, agenţii externi - cum ar fi expunerea la factori contaminanţi de tipul fumului de ţigară - afectează ADN-ul, modificându-l din punct de vedere chimic, iar polimerazele 'citesc' ulterior în mod incorect secvenţa de ADN, în momentul elaborării versiunii mutante.

Până în acest moment se ştia foarte puţin în legătură cu modul de acţiune al acestui grup de polimeraze şi vizavi de reacţia lor în faţa leziunilor genetice produse de agenţii cancerigeni.

Grupul de cercetători amintit a descoperit detaliile procesului prin care polimerazele din familia Y sunt capabile să evite duplicarea majorităţii mutaţiilor produse de agenţii cancerigeni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Celulele canceroase pot fi ţintite prin proteine create prin tehnici de bioinginerie (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a folosit o proteină creată în laborator pentru direcţionarea spre tumori a medicamentelor necesare chimioterapiei, în speranţa creării unor "rachete ghidate" care să vizeze strict celulele canceroase, studiile sale fiind publicate în luna iunie în...
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...
Cercetători americani au reuşit vindecarea infecţiilor cu rotavirus cu ajutorul unor proteine bacteriene Cercetători americani au declarat joi că au dezvoltat o nouă metodă care implică o proteină bacteriană numită 'flagellin' pentru a preveni şi vindeca infecţia cu rotavirus, una din cele mai comune cauze de diaree severă. Ei au prezentat rezultatele acestui studiu în publicaţia Science, informează agenţia...
Regimurile de slăbire, ineficiente şi nocive Pentru prima dată, raportul unei agenţii publice vorbeşte despre carenţele şi dezechilibrele provocate de cincisprezece regimuri de slăbire, analizate în detaliu. Raportul afirmă că regimurile alimentare nu sunt lipsite de riscuri pentru sănătate. Raportul Agenţiei naţionale de securitate sanitară a...
Cercetători americani propun grefe de măduvă osoasă fără chimioterapie, mai puţin periculoase Grefe de de măduvă osoasă fără chimioterapie, prin urmare mai puţin periculoase, vor fi în curând posibile, au anunţat cercetători americani care le-au testat cu succes pe şoareci, relatează AFP.