Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Bolnavii din Pucheni, ajutaţi de echipe ale ISU
miercuri, 24 februarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii din zona afectată de alunecările de teren din comuna dâmboviţeană Pucheni vor fi ajutaţi de personalul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru a fi transportaţi până la ambulanţe.
Drumul judeţean de acces în Pucheni este distrus încă de duminică, astfel că aproximativ 2.500 de localnici sunt izolaţi.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa, Denis Vişoiu, a declarat că persoanele care au nevoie de ambulanţă vor fi ajutate de personalul de la ISU.

''Am cerut deja ajutorul personalului de la ISU şi cu sprijinul autorităţilor locale din Pucheni o să transportăm victimele până la locul unde este întreruptă şoseaua cu mijloace de transport din localitate. Apoi, vor fi transportate cu personalul de la ISU şi probabil cu voluntari, vor fi urcate în ambulanţe, în capătul celălalt, şi de acolo vor ajunge la spital'', a precizat Denis Vişoiu.

DJ 724 Malu cu Flori-Pucheni este distrus pe o porţiune de circa 300 de metri, iar traversarea acestei zone se face cu dificultate, fără a fi posibilă trecerea cu căruţa sau cu mijloace auto.

În cursul zilei de luni, o tânără din Pucheni, care acuza dureri mari, recent fiind operată de apendicită, a fost adusă pe braţe până la ambulanţă.

Duminică un bolnav cronic a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte în împrejurări similare, acesta având nevoie de dializă.

La Pucheni au fost prezenţi, luni, premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Primul ministru a subliniat că important este luarea de măsuri astfel încât localnicii să aibă lucrurile de bază asigurate şi să nu sufere privaţiuni mari în ce înseamnă medicamente, alimente, urgenţe, şcoală.

Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa a distribuit apă potabilă şi alimente localnicilor, acţiune care va continua în perioada cât vor fi izolaţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Ambulanţe noi primite de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a primit de la Ministerul Sănătăţii trei ambulanţe noi, astfel că serviciul SMURD se va extinde şi în oraşele Moreni, Găeşti şi Pucioasa, se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa, remis miercuri.
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Dâmboviţa: Sanatoriul Moroieni a rămas fără curent, bolnavii dependenţi de oxigen vor fi aduşi la Târgovişte Sanatoriul Moroieni din judeţul Dâmboviţa a rămas fără curent electric, în noaptea de duminică spre luni, iar şapte pacienţi dependenţi de oxigen vor fi aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...